Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Николай Хаджидончев остава начело на БГФармА

Николай Хаджидончев от Полски Тръмбеш остава начело на УС на БГФармА.

Той е изпълнителен директор на търговското подразделение на „Тева“ в България и Гърция и е единодушно преизбран за председател на Управителния съвет на Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА) за следващите две години.

Генеричните компании, представени в България, оценяват високо богатия професионален и мениджърски опит на Николай Хаджидончев – неговите лидерски качества в ситуации на кризисен мениджмънт и в реализирането на дългосрочната стратегия на БГФармА за подкрепа на генеричната индустрия, която е сред най-големите данъкоплатци в България и Европа с принос от близо 3% от БВП на държавата.

Николай Хаджидончев има над 30-годишна успешна професионална кариера.

Присъединява се към „Тева Фармасютикълс“ през 2011 г. като генерален мениджър на „Тева Фармасютикълс България“. След придобиването на „Актавис“ от „Тева“ през 2016 г. той е изпълнителен директор на търговското й подразделение – „Тева Фарма“. От началото на 2023 г. поема управлението и на „Тева“ в Гърция.

Николай Хаджидончев е член на УС на КРИБ, а от юли 2022 г. е председател на комитет „Здравеопазване“ към конфедерацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *