За пръв път балът на абитуриентите ще бъде в комплекс „Парадайс парк” в Полски Тръмбеш

За пръв път балът на абитуриентите тази година ще бъде в комплекс „Парадайс парк” в Полски Тръмбеш, който се намира край градския плувен басейн в китната местност Ловен парк.

Прекрасното място за отдих и забавления бе направено от фамилия Бърдарови преди две години и се превърна в уютен комплекс за сватби и различни тържества за гости от целия район. На 25 май „Парадайс парк” ще посрещне и абитуриентите от СУ „Цанко Церковски”, които преди това ще минат по червен килим и ще бъдат изпратени от гражданите в центъра на града. През последните години завършващите младежи от Полски Тръмбеш празнуват в „Калоянова крепост” в Арбанаси, но с новата придобивка вече се разчупва стереотипът.

Тази година абитуриентите ще бъдат 45.

Те са разпределени в три паралелки, уточни директорът на средното училище Стефка Трайчева. В профил „Природни науки“ са 17, в „Технологичен“ – 13, и в професионална паралелка „Фермер – земеделец” са 15 ученици. На 19 май всички ще положат зрелостен изпит по БЕЛ, а на 23 май втори ДЗИ. Учениците от професионалната паралелка ще се явят на изпит за придобиване на професионална квалификация, а останалите са разпределени така: 15 – география и икономика, 9 – биология и здравно образование, 3 – предприемачество. По традиция абитуриентите ще бъдат изпратени от училище тържествено на 24 май.

Снимка: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *