Икономика

Свищовска фирма спечели концесията на два атрактивни черноморски плажа

 

СВИЩОВСКАТА ФИРМА „МАРВЕЛАС“ ЕООД“ СПЕЧЕЛИ ТЪРГОВЕТЕ ЗА НАЕМАТЕЛ НА ПЛАЖОВЕТЕ „КАБАКУМ – ЦЕНТРАЛЕН “ И „КАБАКУМ – ЮГ“.

Компанията победи в търговете с тайно наддаване, които Министерство на туризма проведе миналия месец за двата обекта. Тя бе избрана за концесионер, след като предложи най-висока сума за стопанисване на плажните ивици. Годишната наемна цена, която „Марвелас“ ЕООД ще заплаща за „Кабакум – централен“, е 122 280 лв., а за „Кабакум – юг“ – 132 900 лв. Ивиците ще се поддържат от фирмата през следващите 5 години.

Наша справка в търговския регистър показва, че компанията е регистрирана на 30 март т.г., което е няколко дни преди провеждането на търговете.

Тя е със седалище ул. „Янко Мустаков“ 9 в крайдунавския град и управител Марио Ангелов. Дружеството е стартирало дейността си с капител от 100 лв.

В битката за концесията на „Кабакум – централен“ „Марвелас“ ЕООД победи 4 фирми, а за „Кабакум – юг“ – три.

Двата атрактивни плажа са изключителна държавна собственост и са сред най-предпочитаните от туристи. Намират се в община Варна и са магнит за летовниците заради кристално чистата вода, предлаганите множество атрактивни водни спортове, голяма концентрация на заведения за бързо хранене, магазини и т.н.

Площта на „Кабакум – централен“ е 14 520 кв. м, а на бреговата линия – 290 м. „Кабакум – юг“ пък обхваща 20 483 кв. м и има брегова линия 358 м.

Максималните цени, на които ще се предлагат шезлонги и чадъри в двата обекта, са съответно 30 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

СН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *