Горещи новиниОбразование

Абсолвенти от Философския факултет аплодираха своите родители по време на дипломирането си

Абсолвентите от Философския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ аплодираха своите родители в знак на благодарност за подкрепата през годините. Реакцията им беше провокирана от ректора на учебното заведение по време на официалното дипломиране на завършилите факултета през 2022г.

Проф. Христо Бонджолов подчерта, че всяка изминала година родителите на завършващите по време на церемониите се увеличават. Той призова всички присъстващи да пазят името на университета.

„За съжаление забравят го някои, включително мои заместници, каквито и кампании да водите, в каквото и да участвате, не хулете Великотърновския университет. Защото по този начин хвърляте кал върху себе си, а Университета е институция. Много трудно се гради доверие и авторитет. И много лесно се губи. И аз си тръгвам след една седмица, няма вече да съм ректор, но си тръгвам с гордост от свършеното. Но знам, че и след това на мен ще гледат като човек от Университета, затова пазете чисто името на ВТУ, един ден то ще работи за вас. Така, както в трудните времена застана зад своите преподаватели и служители. Стои и в момента, и гарантирам, че ако не направят нещо неприятно, ще продължи да стои, въпреки създадения хаос в държавата. Подкрепяйте семейството, както то подкрепя вас, а сега ще ви помоля да станете и да аплодирате своите родители“, каза в обръщението си проф. Бонджолов.

И действително хората в пълната зала се изправиха на крака и аплодираха своите близки, след което към всички абсолвенти се обърна деканът на Философския факултет доц. Милена Бръчкова.

„Бяхме изправени пред предизвикателства и находки, пред въпроси, пред изобретяване на отговори. Днес си тръгвате от университета, придобили знания и умения, които ще ви помогнат да станете успешни специалисти. Но нашата най-голяма надежда е, че излизате от тук като личности- свободни, смели и отговорни. Надяваме се, че сте поредния випуск, който ще търси възможности придобитите знания да са полезни и за другите“, каза в словото си доц. Бръчкова.

От името на Студентския съвет поздрав към всички отправи Дейвид Ганчев, а обръщение от страна на абсолвентите отправи Димитър Драганов, който завърши словото си с няколко стиха.

Проф. Христо Бонджолов връчи дипломите на отличниците, а зам.-ректорът проф. Вихрен Бузов и деканът на факултета доц. Милена Бръчкова дадоха свидетелствата на завършилите всички специалности през 2022г.

По традиция абсолвентите си направиха обща снимка пред паметника на светите братя Кирил и Методий, хвърляйки шапките високо във въздуха.

Михаил МИХАЛЕВ

Снимки: авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *