Горещи новиниНовиниОбразование

Абитуриенти от шест търновски училища минаха по 200-метровия червен килим в първата бална вечер (СНИМКИ)

Красива майка на абитуриент, невръстни госпожици и синоптичката Натали Трифонова бяха сред най-атрактивните дами на младежите

Абитуриентите от шест великотърновски училища преминаха през дългия 200 метра червен килим в центъра на старата столица. Те бяха атракцията в първата бална вечер, а стотици жители и гости на града ги аплодираха и броиха заедно с тях от 1 до 12.

Преди това необичайно тихи, без традиционната еуфория, скандирания до 12 и почти без никакви клаксони на автомобили се събираха пред Студентския стол абитуриентите на първия си бал. Нямаше и атрактивните пристигания, които събираха погледите преди години. Докато мощна група с ревящи мотори, придружаваща абитуриенти, не процепи въздуха и това бе всичко по-интересно на сборния пункт.

Младите дами и господа отново впечатлиха с интересни тоалети, като един от акцентите бе зеленият цвят и при роклите на момичетата, и при костюмите при момчетата. След няколко години пауза черните рокли отново се завръщат в абитуриентската мода. По-малко дантела, дълги цепки на роклите и тоалети в бордо, лилаво, тъмносиньо и зелено – това на пръв поглед, и то лаически, са нашите наблюдения. Отново имаше обути с бели маратонки, но не така фрапиращо много както миналата година. Сред прическите се открояваха коковете при момчетата.

Вижте лайфа на fb.watch/kK6JchxdXH

Първи по червения килим преминаха

зрелостниците от Старопрестолна гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“.

Те бяха облечени в стилни рокли и костюми, отличаваха се със сдържаност и не бяха особено шумни. Затова пък се оказа, че много от тях са получавали доста награди през годините. Пълните отличници Габриела Живкова, Никол Саламанова и Тереза Баевска  получиха от кмета Даниел Панов традиционните лилави ленти за първенци на випуска.

Веднага след тях на червения килим преминаха и абитуриентите от

Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“.

Техните тоалети също не отстъпваха по атрактивност. Пищни рокли и доста спретнати костюми отличаваха младите хора от поредния випуск на професионалната гимназия. Тази година там нямаше пълни отличници, но момчетата и момичетата от училището вече са дипломирани с професии, които на практика са изключително търсени не само в България, а и в цяла Европа. Завършващите си направиха обща снимка за спомен с кмета Даниел Панов.

Всъщност всички зрелостници получиха специално послание от градоначалника, което включва препратки към великите личности от Средновековно Търново и заветите на нашите предци.

Зрелостниците от най-голямото училище в областта –

СУ „Емилиян Станев“

закъсняха за дефилето, но преминаха по червения килим с настроение и самочувствие, водени от директорката Кина Котларска. Всъщност, точно тези абитуриенти няма как да бъдат забравени в първата вечер на баловете. Отличникът на випуска Боян Апостолов също закъсня, дори повече от съучениците си. Затова се наложи кметът Даниел Панов да му връчи лентата накрая, след общата снимка и на червения килим.

От СУ „Емилиян Станев“ бе и абитуриентката с най-атрактивен тоалет. Нейната рокля с няколко реда пера в долната част,  и то в червено, черно и жълто, привличаше най-много погледи. Освен това голяма част от същите пера останаха на червения килим дълго след това.

А 36-годишната майка Мелик  беше дама на 18-годишния си син Аслан (двамата на снимката). Когато трябвало да бъде на своя бал, синът й бил на 2 месеца и сега тя решила, че тази вечер ще е и нейна.

 

Красивата синоптичка, която е родена във Велико Търново и често идва тук при близките си, беше дама на свой близък – абитуриент от СУ “Ем. Станев”

Веднага след тях на червения килим излязоха и абитуриентите от най-старото училище на Велико Търново-

Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

Наследниците на школото, в което са учили знаменити личности като Асен Разцветников, Ангел Каралийчев, Борис Денев, Антон Дончев, Деню Чоканов, Константин Кисимов и много други, се отправиха към сцената, за да си направят обща снимка. Те завършват уникалната за областта паралелка „Терапия и рехабилитация“.

Абитуриентите от

Гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“,

от които ще зависи качеството и нивото на обслужване в туристическия бранш,  дефилираха по червения килим усмихнати и в прекрасни тоалети. Много са и техните успехи в най-различни състезания, а снимката за спомен пред театъра означаваше, че наистина поемат по нов път в живота си.

Последни по червения килим преминаха зрелостниците от

Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“

Пет класа, изучаващи различни езици се простиха със своето училище, а голяма част от тях през годините са печелили десетки награди. Сред абитуриентите на училището е и носителката на тазгодишната награда „24 май“ Даница Христова. Тя е и пълен отличник на випуска, а заедно с нея на сцената, за да получат лентите на първенците,  се качиха Ванеса Мюл, Димана Георгиева и Леонора Петкова.

(Вижте лайфа на fb.watch/kK6He0hIRu

Дефилетата по училища вижте в Галерия Абитуриенти 2023.

Баловете продължават и в утрешната вечер, когато по червения килим ще преминат зрелостниците от останалите училища.

Екип „Борба“

One thought on “Абитуриенти от шест търновски училища минаха по 200-метровия червен килим в първата бална вечер (СНИМКИ)

  • другите майки значи не са красиви…айде моля ви се!
    стига дискриминация

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *