Наградата от 1000 лв. на името на учителката по математика Нина Ташева – Антонова бе поделена между две ученички в Свищов

На 24 май и в Свищов тържествено бе отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празничната програма започна с поклонение на гроба на д-р Георги Атанасович – министър на просвещението в първия кабинет на България, след което продължи с празнично шествие от площад „Свобода“ до центъра на града. На централния площад „Алеко“ пред сградата на Община Свищов се проведе церемония по награждаване на ученици, отличили се с високи постижения в областите „Наука“, „Изкуство“, „Професионално обучение“, „Спорт“ и включени в съставите на отбори и екипи, заели призови места.

Тази година ежегодната стипендия на името на утвърдения учител по математика Нина Ташева – Антонова, която е в размер на 1000 лева, бе разделена между Виктория Георгиева Георгиева от X „а“ клас на СУ „Николай Катранов“ и Кремена Георгиева Иванова – VIII „а“ клас на СУ „Цветан Радославов“.

Двете ученички бяха отличени за изявени математически заложби.

Наградите на изявените ученици в различните категории бяха връчени от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, председателя на ОбС Свищов д-р Кристиян Кирилов, секретаря на Общината Любомира Петрова, зам.-кметовете д-р Анелия Димитрова и д-р Станислава Стоянова, директора на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и началника на отдел „Образование“ Румяна Кузева. Сред специалните гости на събитието беше ректорът на СА „Димитър А. Ценов“ проф. Марияна Божинова, която също връчи грамоти на отличените млади хора.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *