Времето

Следобедни превалявания от дъжд с гръмотевици, типични пролетни температури

През нощта ще има разкъсана облачност с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. За В.Търново минимална температура около 12 гр.

В петък ще има променлива, често значителна облачност. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от краткотраен дъжд, на места интензивни и придружени от гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб вятър от север-североизток, с временно усилване по конвективната облачност. Максималните темпуратури ще бъдат между 22 и 24 гр. За В.Търново максимална температура около 22.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина облачността преди обяд ще е променлива. След обяд ще се образува мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 15 гр., а на 2000 м ще е около 7 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.5 гр. през 2010 г., най-ниската измерена минимална температура е 3.7 гр. през 1991 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 47 минути и ще залезе в 20 часа и 42 минути.

Фаза на Луната: седем дни след новолуние.

В събота и неделя ще има променлива, често значителна облачност. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от краткотраен дъжд, на места интензивни и придружени от гръмотевици. Има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 13 и 15 гр. Максималните темпуратури ще са между 22 и 24 гр.

В понеделник, вторник и сряда преди обяд ще има променлива облачност, с временно увеличение в следобедните часове и краткотрайни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. Максималните темпуратури ще са между 21 и 23 гр.

В четвъртък ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността, но валежи почти не се очакват. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще останат без промяна. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 23 и 25 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота и неделя облачността ще е по-често значителна. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от краткотраен дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14 гр., а на 2000 м ще е около 6 гр. В понеделник, вторник и сряда ще има променлива облачност, с временно увеличение в следобедните часове и краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 16 гр., а на 2000 м ще е около 8 гр. В четвъртък ще има променлива облачност с временно увеличение в следобедните часове и само на отделни места краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *