„Бебетата“ на БК „Етър- 49“ удариха „Зограф“ и на реванша, ще играят на финал

„Бебетата“ на БК „Етър- 49“, участващи в мъжкото първенство на страната под някогашното име на клуба „УдарникЪ“, спечелиха  и втория полуфинал от първенството на Българската баскетболна лига, „Б“ група, регион „Център“ и ще играе на финал с „Дрийм тийм“ (Троян). Възпитаниците на Ивайло Стоименов бяха надиграли в първия мач „Зограф“ (Трявна) със 78:57, а на реванша в зала „Балканстрой“ в Плевен записа успех с 69:54. Началото бе равностойно, като на полувремето резултатът бе– 37:36 за великотърновци. Последва силна трета четвърт за „виолетовите“- 22:3 и всичко приключи. Над всички в срещата бе „виолетовият“ плеймейър Радостин Борисов с 30 точки, включително 7 тройки от 11 опита. Мартин Недев и Николай Василев добавиха по 12 точки, а Ивайло Александров доминираше в подкошието с 10 точки, 15 борби и четири блокирани изстрела.

Успехът е много ценен за клуба, защото, средната възраст на отбора към
началото на настоящия баскетболен сезон е 16 години и 10 месеца!!!
Старши треньор на отбора е Ивайло Стоименов, но в някои от решителните срещи от плейофите той използва в щаба си Николай Костов от Ямбол.

„Класирането няма как да не ме радва, но двойно по-щастлив съм от факта, че момчетата се научиха да „бачкат къртовски“ за индивидуалното си развитие. Да бъда част от техния житейски и спортен път е удоволствие, а да имам в щаба си баскетболен ум като Николай Костов е привилегия. Отсега да си коригира графика, защото за националните финали го чакам на пейката до мен“, коментира наставникът.
Той добави още, че този успех се дължи в сериозна степен на Мартин Дурчев, който всеки ден прави всичко възможно за създаването на идеалната почва за подобряването на индивидуалните качества на всички състезатели в клуба.

„Мартин е вероятно единственият председател на клуб в България, който
след мач не пита никога за резултата. Това, което го интересува е единствено в кого се вижда напредък от младите, нищо друго. Тази година наблюдавахме заедно с него няколко турнира на подрастващите формации, коментирахме техниката на нашите момчета и той си тръгваше от залата без да знае и без да му пука какъв е резултатът на таблото. Парадоксално е, защото единствения, който не спи след загуби съм аз, а той само ми повтаря да не се ядосвам. Като добавим и това, че материално и спортно-технически е осигурил всичко, което му е поискано, няма как да не се отчете огромния му принос в организацията. Виждам в очите му желанието да се намерят момчета от новите поколения, които да станат работохолици като него, разликата сега е само, че той навремето нямаше тези условия, които сега създава за тях и за целия спортно-технически щаб. Това не са празни приказки, ние с Мартин нямаме нужда да се хвалим един друг, нашите отношения нямат разлика от времето, когато му бях треньор, имаме си нашите спорове, характерите ни са експлозивни, нищо не му спестявам, нито той на мен, но всичко през тези години си е оставало между нас и е било в името на „Етър“, добави още Ивайло Стоименов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *