Горещи новиниЗлатарицаСпорт

Евтим Евтимов спечели „баша“ и си тръгна с жив коч от народните борби „Юнашка слава“ в Златарица

Шампионът-кмет награди всички бивши борци от школата в града

 

Кметът на Златарица Михаил Ганев, който е световен шампион по борба от Москва през 2010г., награди всички бивши състезатели от града. Сред получилите отличията бяха легендарният Васил Чакалов, Илия Добрев, Никола Пашов, Иван Панов,  шампионът по ММА Светлозар Савов, както и настоящият треньор на отбора от Златарица Валентин Попов.

Отличията им бяха връчени по време на традиционните народни борби „Юнашка слава“.  Самият Михаил Ганев пък получи почетен плакет от клуба „Златарица борба“ за неизменната подкрепа, която предоставя за развитието на спорта в общината.

Народните борби преминаха с много емоция и тежки схватки. В категорията до 80 кг., наречена „Телевизора“, първото място завоюва Мирослав Киров от Крушаре, което е родното село на Станка Златева. Той е сребърен медалист от Европейското първенство по борба. Втори остана Иван Андонов от Сливен, а трети се класира Юсуф Юсуфов. Победителят в категорията получи 200 лв., а подгласниците му съответно 150 и 100 лв.

Най-оспорвана обаче беше битката в категорията „Коч“, където най-едрите борци спориха за  „баша“. По стара българска традиция бяха осигурени гайда и тъпан за надпреварата, а прочутата Златаришка музика се погрижи за настроението на всички. При най-тежките първото място беше завоювано от Евтим Евтимов от Горна Оряховица, Ейлин Кудрет от Русе стана втори, а Хюсеин Хюсеин, също от крайдунавския град,  се нареди трети. За победителя, спечелил „баша“, беше осигурена наградата от 300 лв. и жив коч.  Подгласниците му си тръгнаха съответно с 200 и 100 лв.

В надпреварата се отличиха и златаришките състезатели от клуб „Златарица борба“. Николай Момъков спечели първо място в категорията за юноши до 70 кг. Тодор Добрев зае първо място и купа за най=резултатен състезател. Наскоро той се класира трети и на републиканското първенство, затова получи от кмета подарък- мобилен телефон.  Байрям Кисьов пък стана първи в неговата категория и получи купата за най-техничен участник.

 

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *