Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Пациент на психиатрична болница предизвика пожар и загина в пламъците

Баба забрави включен бързовар, който изпепели къщата и

54-годишен мъж от Стражица е загинал при пожар в психиатрична болница във великотърновското село Церова кория. Произшествието е станало във вторник около 03,00 часа в четвъртък. В злополучната нощ възникнал пожар в стая на втория етаж на болничното заведение. При първоначалния оглед не са установени данни за насилствена смърт. Според разследващи преди дни мъжът бил приет в психиатричната болница, защото страдал от шизофрения. Пациентът бил настанен в изолатор. Синът на загиналия- Цветелин Данев обаче твърди, че баща му е бил настанен в клиниката заради алкохолизъм и е бил в обикновена болнична стая.

Във фаталната нощ той успял да подпали завивките на леглото си със запалка. Докато персоналът установи, че в сградата е възникнал пожар, болният се задушил от дима.

По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.
Няколко часа по-късно е лумнал пожар и в къщата на старица от Церова кория. Около 9 часа в четвъртък 80-годишна самотно живееща жена включила бързовар, за да си топли вода. Бабата обаче забравила електроуреда, водата извряла и нагревателят подпалил дървено шкафче. Пламъците бързо се разпрострели и обхванали първия етаж на жилището. Въпреки бързите действия на огнеборците, голяма част от къщата е изпепелена.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *