Горещи новиниОбразование

Ретро мерцедес, камион, димящ трабант и много чадъри във втората бална вечер на Велико Търново

С ретро мерцедес, огромен камион, димящ трабант и безброй много чадъри ще бъде запомнена втората бална вечер в старата столица.

Дъждът не спря настроението и усмивките по главната улица на града, където по червения 200-метров килим преминаха абитуриентите на 6 великотърновски училища.

Дефилето на великотърновските абитуриенти през втората вечер предложи много емоции за многобройните роднини, приятели или просто любопитни, които бяха дошли да ги видят и изпратят. В притъмнялата привечер младите хора внесоха цвят, усмивки и настроение. Дъждът все пак прокапа и тогава най-често срещаният аксесоар сред абитуриентите – чадърът, влезе в употреба и на сборният пункт, и на червения килим. Но вместо това да помрачи радостта им, като че ли стана по-весело.

Повече атракции от вчера имаше и при пристигането на абитуриентите пред Студентския стол. Освен с лъскави коли, някои от които със забавни номера от рода на „Абитуриент“ и „Отивам на бал“, младеж привлече погледите, като слезе от огромен камион, а после отиде до колата пред него, за да кавалерства на дамата си за бала. Доста коментари, дори малко мърморения, предизвика окичен с балони трабант. Докато пърпореше, от него не само се разнесе мирис на масло, но и сивкави облаци от газовете замалко да го скрият. Сред возилата най-много възхищения предизвика откритият ретро мерцедес. Разбира се, отново имаше и рев на мотори.

Що се отнася до тоалетите, тази вечер имаше голямо разнообразие, но все пак сред всички се открои млад джентълмен с цилиндър. Така с много стил и не толкова силни викове зрелостниците се отправиха към арката.

Вижте лайфа на fb.watch/kLkz8BlQbC

Първи преминаха абитуриентите на

Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“

Елегантни рокли и доста спретнати костюми демонстрираха възпитаниците на елитното училище. Тази година завършващите паралелки бяха пет, а пълните отличници се оказаха най-много сред всички абитуриенти в старата столица. Лилавата лента за първенци на Випуск 2023 получиха 19 момчета и момичета, а поради отсъствието на кмета Даниел Панов тя им беше връчена от неговата заместничка Снежана Данева-Иванова.

Със самочувствие на знаещи и можещи на червения килим излязоха и абитуриентите от

Американския колеж „Аркус“

Зрелостниците от това великотърновско училище винаги постигат най-висок успех на матурите по български и по английски език. Колежът отново може да се похвали с шест пълни отличници на випуска и всички те се качиха на сцената, за да получат лентите си от ръката на зам.-кмета Снежана Данева.

Трети по червения килими преминаха представителите на

Спортно училище „Георги Живков“

Младите надежди на великотърновския спорт и тази година многократно зарадваха старостоличани с безбройните си отличия и заслужено получиха аплодисментите на публиката. Двама бяха пълните отличници не само в спорта, но и в останалите науки, затова им бяха връчени и лилави ленти за първенци на випуска.

За пръв път зрелостниците от две училища излязоха заедно на червения килим и за общата снимка. Това младите хора от

Професионалната гимназия по моден дизайн с директор Боряна Мочева и СУ „Владимир Комаров“ с директор Янаки Лазаров

Професионалната гимназия по моден дизайн може да се гордее със своите възпитаници, като абитуриент тази година е обявеният за най-добър млад фризьор след спечелено национално състезание Денис Миланов. А с иновативното си обучение СУ „Владимир Комаров“ става все по-привлекателно училище.

Последни през коридора от аплодисменти преминаха абитуриентите от

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“

Училището само преди няколко дни беше отличено с наградата на Общината за колектив на годината, а днес зрелостниците затвърдиха убеждението, че в школото се възпитават истински  бъдещи специалисти. Разбира се, завършващите показаха колко силно могат да броят до 12. Всъщност последните бяха и най-мокри от дъжда, защото за тях небето не беше толкова благосклонно и действително заваля сериозно.

Както и в предходната вечер, всеки от абитуриентите получи специално послание от кмета Даниел Панов.

Вижте дефилето на fb.watch/kLkHRMfAqa/

Вижте снимки от училищата през двете вечери в галерията на “Борба”

Екип „Борба“

One thought on “Ретро мерцедес, камион, димящ трабант и много чадъри във втората бална вечер на Велико Търново

  • Малко пиар да не би Данева да е следващия кмет

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *