Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Служителите на НОИ във Велико Търново протестираха заради ниски заплати

Голямата инфлация, ниските заплати и това, че никой не обръща внимание на увеличения обем на работа в НОИ, изкара служители на института във Велико Търново на предупредителен протест. Те издигнаха плакати „Държавният служител не е мръсна дума“ и „Достойно заплащане“, които изразяват както основното им искане, така и най-често срещаното отношение от страна на гражданите към тях. Акцията на 25 май се проведе едновременно в цялата страна и е организирана от синдикалните структури на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда „Подкрепа“ в НОИ. Исканията на служителите в старата столица за по-високо и достойно заплащане бяха подкрепени и от членове на регионалната структура на КНСБ, които солидарно протестираха с тях. „От нас се изисква изключително много, изпълняваме всички задачи, но не виждаме отражение в заплащането“, смята Дияна Петкова, председател на синдиката към КНСБ.

Служителите на НОИ във Велико Търново, някои от които работят над 20 години в институцията, се чувстват пренебрегнати, за което винят политическата обстановка. Според тях заплатите им са обидно ниски и това ги демотивира. Решени са да протестират, докато бъдат чути.

Работещите в НОИ в България настояват за увеличение на трудовото възнаграждение с 30%, което не е предвидено в новия проект за бюджет за 2023 година.

Ана РАЙКОВСКА

2 thoughts on “Служителите на НОИ във Велико Търново протестираха заради ниски заплати

 • 26.05.2023 в 11:24
  Permalink

  Напускайте хрантутници…
  Колко души изгорихте със изтриване на стажове. Само глад и мизерия за вас….

  Отговор
 • 26.05.2023 в 11:59
  Permalink

  Вървете да работите на частно нали сте свръх компетентни, смешници на държавна хранилка. Наслагани по двама за едно работно място единия работи до обяд, другия след това. Намаляване на заплатите заслужавате на увеличение…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *