В Павликени наградиха участниците от националния конкурс за детско и педагогическо творчество „Слънчеви чудеса в България“

По време на празничния концерт спектакъл на децата от детска градина „Слънце“ в Павликени бяха отличени творбите на учители и деца, участници в националния конкурс „Слънчеви чудеса в България“, организиран за пета година със съдействието на Община Павликени.

В конкурса се включиха деца и учители от Пловдив, Ямбол, Разград, Плевен, Левски, Лясковец, Горна Оряховица и Павликени. Големите награди на кмета на община Павликени получиха Стефани Дончева от ДГ “Слънце“ в Павликени и учителката Павлина Тодорова от Разград.

„Надявам се, че чрез този конкурс деца от цяла България научиха, че съществува Павликени и един ден ще бъдат любопитни да го посетят. Надявам се също и че сме помогнали да започне едно приятелство между десетките детски градини, които носят едно и също име – „Слънце“, и тази традиция ще продължи в годините“, сподели инж. Манолов и поздрави екипа на детската градина.

Концертът бе наситен с креативни танци, искрени усмивки, атрактивни костюми, разтърсващи музикални изпълнения и сълзи от радост в очите на публиката. Събитието бе уважено от много гости и представители на администрацията, директори и учители от образователни институции, представители на организации и фирми, родители и приятели на детската градина.

„В детска градина „Слънце“ пристигат и от нея тръгват много пътища – нашироко по земята и нависоко към небето. Преди да станат пътища и полети, те са били надежди и мечти. Никой няма да затули слънцето ни и обичта към хората… И никой няма да помрачи деня ни, да отнеме дарбата и усмивките ни…“, отправи послание към присъстващите директорът на детската градина Грета Георгиева.

Организаторите на едночасовия концерт-спектакъл, създадоха добър повод да се събере забързаното, задъхано, съвременно българско семейство. И всеки да остави проблемите навън, да посвети вечерта на най-близките си и децата, да освободи душата си и да я зареди с положителни емоции.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *