Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

И шампионският екип на „Етър“ се завърна на „Ивайло“

Още една ценна реликва обогати богатата витрина на „Етър“ на стадион „Ивайло“. Това е шампионската фланелка от „златната“ 1991 г. (резервният бял екип на отбора). Именно с бели фланелки „болярите“ играха в последния кръг срещу „Левски“ в столицата. На 9 юни 1991 г. на Националния стадион „Васил Левски“ етърци победиха с 1:0, а след мача триумфираха с шампионската титла. Бялата фланелка бе предоставена на клуба от директора на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Тя бе днес поставена във витрината във фоайето на стадиона точно над паметната плоча за шампионската титла. На фланелката е и златният медал от 1991 г., дарен преди време от близките на покойния д-р Стефан Донев.

Шампионският екип е редом до друга реликва – фланелката от мача на етърци за Купата на УЕФА срещу „Интер“ (Милано) от 1974 г., който неотдавна бе откупен от феновете на „Етър“ от италиански колекционери. На позлатен надпис е изписано: „Екип на „Етър“ от мача срещу „Интер“, игран на ст.“Сан Сиро“ на 2.10.1974 г. и носен от Стефан Грозданов. Дарение от феновете на „Етър“.

Така за всеки мач, в който излизат на терена, сегашните футболисти на „Етър“ ще виждат две реликви от две от най-силните поколения в богатата стогодишна история на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *