Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Заловиха пиян водач, друг седнал зад волана дрогиран, а трети шофьор-с фалшива книжка

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция-Велико Търново. На 25 май около 21,00 ч. на кръстовище между улиците „Михаил Кефалов“ и „Крайбрежна“ в областния град е извършена проверка на лек автомобил „Фиат“, управляван от 44-годишен от с. Шемшево, известен на полицията и осъждан. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.
Пиян шофьор е засечен на 26 май около 04,30 ч. на ул. «Христо Ботев» в старата столица. При извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 43-годишен от с. Куцина, известен на полицията и осъждан се оказало, че водачът е с 1,28 промила алкохол. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.
Водач с неистинско свидетелство за управление на автомобил, установиха служители на полицейското управление в Павликени. На 25 май следобед в с. Недан е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 24-годишен местен жител. Водачът представил на проверяващите свидетелство за управление на автомобил, издадено от Белгия. След направена справка е изяснено, че той не е регистриран, като притежател на свидетелство за управление на автомобил. По случая е започнато бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *