Спорт

Даниел Младенов: „Ние сме най-силният отбор в групата и във всеки мач имаме най-големите шансове да спечелим…“

„Трудът, който хвърлихме през годината, ни се отплати и целта е постигната! Разбира се, че е по-хубаво да влезем преждевременно, отколкото да чакаме до последния момент. Всички момчета в съблекалнята сме ентусиазирани и много щастливи!

Досега беше напрегнато, винаги е така в мачовете, в които трябват точки. Но и тези напрегнати мачове ги взехме и затова сме на това място. Сега ще играем по-спокойно. Не бих казал обаче, че ни е „парело под краката“, защото сме най-силният отбор в групата и във всеки мач имаме най-големите шансове да спечелим.

Ясно е, че има много фактори в тази група, които отварят възможности и за други отбори, като терените, много отбори се затварят. Тренираме едно през седмицата, а като отидеш на лошия терен и съперникът е затворен… На последния мач в Крумовград теренът бе ужасно лош, учудих се как може да играят на това нещо в „Б“ група. Но на нас ни е било ясно още преди сезона, че в тази група ще има такива неща. Някъде успяхме, накъде – не, но важното е, че натрупахме актив от точки, който три кръга преди края ни вкарва в Първа лига.

Ние не сме се нагаждали спрямо съперника, имаме си определен стил, което е най-хубавото. В някои мачове може да сме били по-затворени, но като цяло си играехме в атака, пресирахме отборите. Важно беше да не ни вкарат гол, защото в тази група не получиш ли гол, напред играем двама нападатели и винаги можем да отбележим и в повечето мачове ни се получаваше.

Благодарим и на „Янтра“, всички много се зарадвахме, специално и на Вили Вуцов, който показа мъжество след това, което се е случило с него. Имахме тренировка снощи и хванахме последните 20 минути от техния мач и заедно го гледахме. Показаха характер, а можеха да чакат мача си с „Беласица“. Хем се спасиха, хем вкараха и нас в елита.

Все още не е говорено занапред, предполагам, че ръководството сега ще мисли за бъдещето. Предстоят трудни дни за хората, които управляват клуба. Аз неведнъж съм казвал, че се чувствам добре в „Етър“, така че ако получа добра оферта и хората искат да остана, ще продължа да играя в „Етър“, заяви капитанът на „виолетовите“ Даниел Младенов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *