Горещи новиниГорна Оряховица

150 кучета се състезаваха в Първия национален конкурс за любители на немска овчарка в Г. Оряховица

В надпреварата се включиха кучета от Македония, Германия и Румъния

Два пъти повече кучета се състезаваха тази година в Първия национален конкурс за любители на немско овчарско куче в Горна Оряховица. Надпреварата е част от проявите по повод празника на града.

Състезанието бе открито от кмета на общината инж. Добромир Добрев, в присъствието на заместник-кмета Стефчо Алипиев и директора на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова. Инж. Добрев приветства участниците и им пожела успех. Градоначалникът изрази надежда, че през следващата година ще има още повече състезатели.

Близо 150 елитни животни от четири държави се представят в ринга.

Освен от България, участие има и на кучета от Румъния, Германия и Македония. Организатор на конкурса е Инициативен комитет от любители на немското овчарско куче, а участието е безплатно за всички почитатели на любимата порода. Състезанието се провежда със съдействието на Община Горна Оряховица и спомоществователството на PRINS, Винарска изба „Братя Даскалови“, Ветеринарна клиника „M-Practice“ „Minovi group“ и ППК „Росица“ – Поликраище.

Миналата година Горна Оряховица бе домакин на изложба на немски овчарски кучета,

в който се включиха над 90 животни. Но тази година амбициите на организаторите на първият по рода си безплатен конкурс са по-големи и очакванията им се оправдаха. На събитието за първите места ще се надпреварват близо 150 четириноги. Те ще бъдат оценявани от международния съдия Марко Йовович, който има близо 20 години опит в професионалното развъждане на немски овчарски кучета и специализирани киноложки изложби. Той ще следи за правилното изпълнение на задачите и ще оцени четириногите по четири основни критерия – анатомия, бяг, вид и презентация.

Предвидени са награди за всички призови места във всички класове. Ще бъде връчен и приз от името на кмета на Община Горна Оряховица – инж. Добромир Добрев за най-добре представила се овчарка.

One thought on “150 кучета се състезаваха в Първия национален конкурс за любители на немска овчарка в Г. Оряховица

  • Деца не се раждат но всеки втори разхожда куче.Общината дори им прави културни мероприятия.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *