Водещи новиниЗдраве

Д-р Даниел Илиев е новият директор на областната болница, бивш шеф обжалва назначението

Казусът е минал две инстанции, но е поставен и пред Върховния административен съд

 

НАЧЕЛО НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ЗАСТАВА Д-Р ДАНИЕЛ ИЛИЕВ, НО ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ УПРАВЛЕНИЕТО МУ, ОСТАВА ПОД ВЪПРОС.

Заради обжалване от страна на бившия директор на клиниката д-р Красимир Попов изборът може да пропадне. Това стана ясно след провеждането на извънредно общо събрание на акционерите на лечебницата в понеделник. Доскорошният ръководител обяви, че води дело срещу здравното министерство относно легитимността на конкурса за избор на нов директор на болницата. На заседанието бе приета и бизнеспрограмата на МОБАЛ, която очертава ключовите акценти за развитие на лечебницата през следващите 3 години.

„Има нарушения на процедурата по извършване на конкурса за избор на нов директор. Липсва административен акт, който да обяви края на конкурса. Ако проследим хронологията, първият конкурс имаше заповед за прекратяване на процедурата, но за последния няма такава заповед, което хипотетично налага юридическата мисъл, че този конкурс все още не е приключил. Предупредих акционерите, защото министерството, което е страна по делото, не ги е информирало, представителят на държавата получи указания събранието да мине по утвърдения дневен ред“, заяви д-р Красимир Попов.

Той обясни, че казусът вече е минал през две инстанции и в момента е във Върховния административен съд.

„Има произнасяне на първа инстанция, която приема казуса за разглеждане и го изпраща на Великотърновския административен съд по местоживеене, но той отказва да го разгледа и така се стигна до Върховния съд“, допълни медикът.

Въпреки обжалването акционерите избраха единодушно за нов шеф на клиниката д-р Даниел Илиев, който спечели проведения конкурс за директор. Очаква се той да встъпи официално в длъжност до няколко дни, а предшественикът му обеща, че до края на седмицата ще даде подробен отчет за свършеното по време на неговото управление. Д-р Попов увери още, че смята да продължи да работи в МОБАЛ.

НОВИЯТ ДИРЕКТОР ЗАЯВИ, ЧЕ ОТ МЕДИИТЕ НАУЧАВА ЗА ВЪЗРАЖЕНИЯТА НА ПРЕДШЕСТВЕНИКА СИ.

„Аз съм издържал конкурса и единственото, което ме интересува, е функционирането на болницата и осъществяването на нейната дейност – лечение на нашите пациенти. Тази болница не е просто работа, а кауза. Аз искам да работя с всички колеги и дай боже да имам силите и късмета да доведа и нови лекари, за да може клиниката да изпълнява мисията си по-добре. Другите неща като обжалвания не са от моята компетенция и не ме интересуват“, заяви д-р Илиев.

Д-р Красимир Попов

Той призова обществеността да вярва повече на медиците в клиниката и да участва активно и градивно в съхраняването и развиването на болницата. Сподели, че не се притеснява от това, че ще трябва да изпълнява бизнеспрограмата на д-р Попов.

„Когато една бизнеспрограма е хубава, трябва да бъде изпълнявана. Ако има забележки – може да бъде частично или напълно променена.“

Допълни, че за него е по-голямо предизвикателство да оглави лечебницата втори път, тъй като има опит и е наясно с проблематиката, която го очаква.

Ключовите моменти в бизнеспрограмата на МОБАЛ са запазване на Отделението по физиотерапия, създаване на Отделение за продължително лечение, развиване на частен хоспис, създаване на хеликоптерна площадка и др.

Галина ГЕОРГИЕВА

7 thoughts on “Д-р Даниел Илиев е новият директор на областната болница, бивш шеф обжалва назначението

 • И какво сега протежето на червеният крадец Гаров ще обжалва?

  Отговор
  • Така е червената крадла Весела Лечева е раждала при новият директор.

   Отговор
 • И какво сега протежето на червената крадла Весела Лечева ще управлява.

  Отговор
 • Така е червената крадла Весела Лечева е раждала при Дидко Бибитко….

  Отговор
 • И какво сега протежето на червената крадла Весела Лечева ще е новият директор.

  Отговор
 • Това е вярно, че Весела Лечева и Дидо Илиев са семейни приятели и същата е раждала при него. Но в цялата игра е замесен и зеленият чорап Радев, който е приятел с вторият мъж на Лечева.

  Отговор
  • Стотици жени са раждали при д-р Илиев.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *