Спорт

Валентин Савов поведе в класирането за Световната купа по ракетомоделизъм

Валентин Савов от СК „Моделист” (Горна Оряховица) спечели втори старт и води в своя клас за Световната купа по ракетомоделизъм.

Купа „Дубница май 2023” се проведе от 26 до 28 май в Словакия. Това е вторият етап от Световната купа, който се провежда в Европа. Участваха състезатели от шест страни. България се представи с единадесет състезатели, двама от които от клубовете във Великотърновска област.

В клас S9A (ротор) победител стана Валентин Савов (СК „Моделист” Горна Оряховица) пред Мартин Баур (Словакия), а трета остана победителката от „Купа Каспичан“ София Фисун (Украйна). След отличното представяне на Валентин Савов на „Купа Каспичан“, тази победа го направи лидер във временното класиране за Световната купа в този клас. Но победата беше много драматична. След втория старт представителят на СК „Моделист” (Горна Оряховица) заемаше едва пето място, като пред него бяха само състезатели от България. Третият старт промени всичко. Шансът бе на страната на Валентин Савов, който си направи максимума, а четиримата водачи записаха слаби стартове и дори изпаднаха от десетката. Представителката на СК „Моделизми” (Велико Търново) Стела Славчева се класира на 14-о място, като спечели ценни точки за Световната купа. Следващият етап ще се проведе в Сремска Митровица (Сърбия).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *