Горещи новиниЛясковецОбщество

За рекордните 1,17 млн.лв. продадоха 288 дка общински земи до летището

Бившият съпруг на Десислава Атанасова (ГЕРБ) купи имота на търг по 4062 лв./дка, 12 участници наддаваха

 

Рекордна цена за общинска земя в близост до летището бе достигната на търг с 12 участника, разбра „Борба“.

Купи я бившият съпруг на шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова – Красимир Атанасов, чрез фирмата си „Декра строй“.

След люта битка с останалите мераклии в крайна сметка той офертира 1,17 млн. за 288-те дка имот на община Лясковец и спечели, достигайки умопомрачителната стойност от 4062 лв. на декар.

Многократно бе надхвърлена и началната цена от 380 хил. лв.

Апетитната земя бе обект на голям инвеститорски интерес, като в началото на годината Общинският съвет отхвърли предложение имотът да бъде заменен срещу дълг за сметопочистване от 402 хил. лв. на същото дружество – „Декра строй“ – Русе. Тогава съветниците единодушно отхвърлиха предложението на местната администрация, като дори местният парламентарист Тодор Тодоров от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ сигнализира Прокуратурата за неуредици при изготвянето на оценката, както и факта, че не става дума за „бракувано лозе“, както твърдяха длъжностните лица. Че той и колегите му са били прави, доказват и фактите и достигнатата близо 4 пъти по-висока пазарна цена при реален търг.

Според запознати бившата вече общинска територия ще бъде превърната в голяма складова база и логистичен център заради перфектната си локация – в близост до голям железопътен възел, летище и главен път.

 

288-те декара общинска земя, оприличени на „бракувано лозе“

 

С. НАЙДЕНОВ

 

 

 

2 thoughts on “За рекордните 1,17 млн.лв. продадоха 288 дка общински земи до летището

  • Поръчкова статия за замазване на положението. Едва ли не тоя се прекарал, че платил толкова много. Сега да не стане така, че спечелилият тихо се отказва и печеливш е вторият или третият в търга с 10 пъти по-ниска цена.

    Отговор
  • За строежи земята се оценява на квадратен метър, а не на декар. Защо не покажат колко е умопомрачителна цената на квадратен метър? 4 лева? Като в центъра на Токио или Ню Йорк или по-скъпо ще дойде.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *