Водещи новиниОбщество

Кошмарното приключение да паркираш пред търновската поликлиника

Няма свободни места, а платените са по 2 лв. на час и са винаги заети

 

ИСТИНСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ Е ДА ПАРКИРАШ ПРЕД ТЪРНОВСКАТА ПОЛИКЛИНИКА В ДЕЛНИЧНИ ДНИ, ОПЛАКВАТ СЕ ЖИТЕЛИ НА СТАРАТА СТОЛИЦА.

Здравното заведение е може би най-посещаваната сграда през седмицата, а сутрините там са направо кошмарни за шофьорите и за хората, които искат да се доберат до някой от кабинетите.

По традиция шофьорите първо пробват късмета си с безплатните паркоместа по някоя от страничните улички. Обикновено се спускат по ул. „Бачо Киро“, където почти никога няма свободно местенце. Някои познавачи на местната улична мрежа завиват по ул. „Юрий Гагарин“, но там още от ранина служителите на полицията са заели почти всеки сантиметър. А малкият паркинг до близкия супермаркет е задръстен до краен предел. Друг вариант за безплатно паркиране са успоредните пресечки на поликлиниката или ул. „Цар Самуил“. Ако и там няма свободни места, водачите започват да търсят такива на сините зони. Пред поликлиниката са разграфени само десетина, а по ул. „Марно поле“ е почти невъзможно нещо да се освободи. С унищожаването на безплатния паркинг до Летния театър ситуацията стана още по-тежка. Колите от там вече задръстиха всички междублокови пространства.

ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА ЗА ПАРКИРАНЕ ДО ЗДРАВНОТО ЗАВЕДЕНИЕ Е ПАРКИНГЪТ НА ГЪРБА НА ПОЛИКЛИНИКАТА

Той обаче е платен, а престоят струва 2 лв. на час, докато „сините зони“ все още са по левче. В много от случаите обаче и той е пълен до краен предел, а алтернатива няма. Мястото преди години бе общинско, но в последствие недалновидно продадено на фирма, която стана монополист за спирането в района. Това води до безкрайни обиколки на шофьорите, които в много случаи карат и тежкоболни, които не могат да се придвижват. Накрая много шофьори спират на пресечката до източната фасада на поликлиниката, където паркирането е забранено. А в краен случай спират успоредно на детската площадка с надеждата, че няма да бъдат вдигнати от паяка.

Решението е изграждане на нови паркинги, за които обаче няма свободни терени. Няма и проекти за направата на подземни. Вместо това новото кръгово ще „изяде“ малкото останали безплатни паркоместа.

Михаил МИХАЛЕВ

11 thoughts on “Кошмарното приключение да паркираш пред търновската поликлиника

 • Когато бе открита поликлиниката преди 40 г. бе определено паркинга пред главния вход а да е за пациенти, а задният паркинг- за работещите там.

  Отговор
  • Какво значи „недалновидно продадено“ на частна фирма? Много даже е „далновидно“ – 2 лева на час стрижат!!! Назовете имена! Кой? Защо? И как?Докога винаги ще има някакви „те“?

   Отговор
 • Следваща статия – паркирането на Халите през уикенда. Блазе на живущите там, които искат да си паркират колите, за които плащат данък на МПС на Общината!

  Отговор
 • Я вървете вижте пред старата болница колко лесно и удобно се паркира. За разлика от тук, там няма още 100 паркоместа на 2 минути пеш. Или имаш късмет или слизаш до центъра и се връщаш с такси.

  Отговор
 • От десетилетия Общината събира пари чрез „Паркинги и гаражи“.Освен боя за очертаване и паяка друг разход няма.Къде отиват приходите?Питайте Панов и Рашев!!!

  Отговор
  • Мисля, че скоро бяха изнесени данни, че фирма паркинги и гаражи е на загуба.

   Отговор
   • Ох горките и те на загуба като софийските паяци. Не знам какво точно натъкмяват за да изкарат такава нагла лъжа. Ако са на загуба, изобщо нямаше да си дават зор да бързат да вдигат коли. Може би имат борд на директорите с 10-15 човека? Или паркингът на паяците не е общинска собственост и се плаща някакъв грандиозен наем (който е секретен да няма скандали)?

 • С мотор няма никакви проблеми, не разбирам драмата.

  Отговор
 • Най-добре е всички паркинги да се застроят и да станат на жилищни сгради!

  Отговор
 • тОва е ужас . Улиците не са им бащиния, а още по вече предцд здравни заведения.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *