Водещи новиниПриложение Полски Тръмбеш

Мис и Мистър Бал на тръмбешката гимназия са чаровни млади хора с ясни мечти за живота

Ралица Станчева и Иван Испанеца спечелиха нестандартната надпревара, която се организира от СУ „Цанко Церковски” за пръв път

 

Ралица и Иван след бала

РАЛИЦА СТАНЧЕВА ОТ 12А И ИВАН ЙОРДАНОВ – ИСПАНЕЦА ОТ 12 В станаха Мис и Мистър Бал от випуск 2023 на СУ „Цанко Церковски”. Те спечелиха състезанието в нестандартна надпревара в две дисциплини с много интересни задачи, която се организира за пръв път от тръмбешката гимназия. Вероятно поради факта, че тазгодишният бал се проведе в местния комплекс „Парадайс парк”, където има място за различни забавления. Ралица и Иван не са били двойка на бала и в състезанието за престижната титла, но пък са братовчеди.

В конкурса са участвали шест двойки абитуриенти. Те са се състезавали с различни танци, а след това са имали много интересни и забавни игрови задачи „Намери предмета”. Така до финалите от двете дисциплини стигат  Ралица и Иван. Наградите са били освен ленти с титлите, и бутилка марков алкохол за специален повод. Освен това Иван е бил определен и като „най-личен кавалер” не от кого да е, а от директора на гимназията Стефка Трайчева.

Двамата са прекрасни млади хора, не са сред отличниците, но имат ясна визия за живота си и знаят какво искат и как да го постигнат.

Иван е моторджия, сам гледа пчели и ще става агроном

Иван с АТВ-то

Иван Йорданов е от Раданово, но преди години започнали да му викат Испанеца. Не защото е напускал България или смята да ходи в чужбина. Баща му е земеделец, а майка му е фризьорка, баба му работи в кметството в Раданово. От малък се занимава с пчели и сам се грижи за 4-5 кошера.

Покрай приятел на баща му, който гледал 1000 кошера, хлапето заобичало това хоби и сега сам се грижи с гордост за свои пчели и произвежда биомед. Споделя, че е изваждал по 100 кг мед, а хубавото е, че не е алергичен и се е случвало десетина да го ужилят по главата без последствия. Неслучайно Иван завърши паралелката „ Фермер земеделец” с класен Надя Дончева в училището и мечтае да стане агроном, като смята да учи в Пловдив. Така ще сбъдне мечтата си да работи в родината си, защото за него е по-важно да се докажеш тук, а не в чужбина.

Другото му хоби са моторите и на бала е бил ескортиран на мотор по центъра на Полски Тръмбеш. На срещата ни идва с АТВ и разказва за приключенията си с кросов мотор и за преходи в планините.

„…Аз не съм от отличниците и купонджиите, аз съм повече по работата, работя от малък и си изкарвам сам пари. Сега работя и в склада на сестра ми и приятеля й във В. Търново. Обичам приключенията, имах дори кросов мотор „Кавазаки”. Обичам да ловя и риба, но сега няма да имам време. Но моторите са в кръвта ми“, споделя Иван.

По червения килим младежът е минал с приятелката си Симона Мирчева, с която са гаджета от девет месеца. Тя му помогнала много да стане Мистър Бал по време на танците.

Ралица ще учи психология, за да помага на хората

Ралица Станчева завърши „Природни науки” в 12А с класен Анна Дайновска. Тя е от Полски Тръмбеш и на бала неин кавалер е бил Цветелин Табаков. Красавицата се появи с няколко различни рокли, за което голям принос има татко й, който работи в Англия и не е успял да си дойде за бала; майка й работи в Общината. Ралица е чаровна и усмихната млада дама със самочувствие и също знае какво иска от живота. Всичко преживяно в училище ще й остане скъп спомен, но със сигурност няма да забрави балните танци и балната нощ.

„С Цветелин и другите трябваше на бала да откриваме чужда лична карта, чужда обувка, солница, чаша, а последното и най-смешно нещо бе да намерим… сутиен. Като намериш търсения предмет, трябва пръв да седнеш на стола и така отиваш напред. Там аз победих. Предни години на бал такава забава и такъв конкурс не са били правени”, разказва Ралица.

Ралица също не е от отличниците на випуска, но ще учи психология във ВТУ, защото иска да помага на хората да са щастливи и да се обичат. Освен това девойката играе във ФФ „Полянци” и всички се гордеят с това. Понякога готви вкъщи, иска да гледа кокошки.

45 ЗРЕЛОСТНИЦИ ИЗЛЯЗОХА ОТ СУ” ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ” ТАЗИ ГОДИНА. Те бяха изпратени по червен килим в центъра, но заради лошото време балоните с пожелания полетяха в салона на читалището. Класни ръководители на трите паралелки са Анна Дайновска, Надя Дончева и Доброслава Кирилова. Много емоции и незабравими моменти са запечатани в стотиците снимки клипове на щастливите абитуриенти, техните родители и приятели, с които са пълни социалните мрежи.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *