Водещи новиниСпорт

Великотърновка е пета в Европа на модерен петобой!

Ралица Митева се класира на пето място на Европейското първенство по модерен петобой за девойки до 19 години, което се провежда в литовския град Друскининкай. Талантливата състезателка от В. Търново започна с актив от 19 победи от 35-те си срещи на пътеката за фехтовка, а след това се представи отлично в новото изпитание в петобоя – препятствената дисциплина, където завърши седма от общо 36-те финалистки с време 48.11 секунди, на по-малко от 5 секунди и половина от победителката в тази надпревара Ева Месарош от Унгария, която в крайното класиране завърши на позиция зад Митева.

Най-силното състезание за петобойката от „Царевец“ бе плуването, където даде трети резултат, а в комбинираната надпревара от бягане и стрелба завърши с 18- то постижение. Това отреди на Митева петата позиция само на 5 секунди от 4-то място и на 23 сек от бронзовия медал. Шампионка стана полякинята Катаржина Дебска.

Това е второ поред силно състезание за Митева, след като преди 20 дни на световната купа при жените в София тя успя да се нареди сред 36-те полуфиналистки. Пред нея предстои още един старт в Душнининкай – смесената щафета, в която ще участва с Емил Грозданов. Тази пролет Ралица обра златните медали у нас в петобоя при девойките и жените.

„Ралица продължава да пише история и това отново е най- добре класирана петобойка в тази възрастова група от години назад. Лично аз не помня дали имаме толкова силно класиране някога“, коментира треньорът на състезателката Панайот Паздерков.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *