Водещи новиниГорна ОряховицаОбщество

Гунди обичал сладките изделия на „Захарни заводи“, фирмата е от основните спонсори на филма за футболната легенда

Преди дни на стадион „Раковски“ започнаха снимките на игралния филм „Гунди – легенда за любовта“.

Той проследява любовната история на футболната легенда и съпругата му Величка Маркова – Лита от първата им среща до катастрофата на 30 юни 1971 г. Лентата е с бюджет 4 млн. лв., осигурени изцяло от частни инвеститори.

Едни от основните спонсори са горнооряховските „Захарни заводи“.

Тъй като авторите на филма се стремят максимално да пресъздадат атмосферата и бита на 70-те години, а оцелелите марки от тогава са малко, продуктите на „Захарни заводи“ ще присъстват постоянно. Гунди обичал сладките изделия на старата фирма от Горна Оряховица и така лимоновите резенки, лукчетата, бучките захар и прочутия локум ще бъдат представени като част от живота на героя. За по-голяма автентичност на историята ще присъстват и други легендарни марки – крема за бръснене „Каро“ и пастата за зъби „Поморин“. А от БДЖ специално ще осигурят парен локомотив и вагони, с които се пътуваше през 60-те и 70-ге години на миналия век. Дори кондукторите ще носят униформите от онова време.

Продуценти на филма са Иван и Андрей, в главните роли са актьорите Павел Иванов и Александра Свиленова. Филмът ще бъде по екраните в началото на следващата година.

 

Ана РАЙКОВСКА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *