Водещи новиниОбщество

Осем квадрата яма по пътя на туристите – пропадна участък до Бейския мост

Ремонтиран тротоар и около метър от улица на ъгъла преди Бейския мост във Велико Търново пропаднаха и почти седмица никой не предприема нищо, показа наша проверка.

Хлътването на настилката е сериозно, приблизително 8 квадрата, засегната е и пътната настилка. Районът е обезопасен, но грозната гледка е на пътя на туристите към основни туристически забележителности, точно на ъгъла на улиците „Крайбрежна“ и „Сливница“. Там сега минава и новият маршрут на автобус № 40 заради ремонт на улици в кв. „Света гора“

Че тротоарът е реден наново, личи по вида на плочките, само че е с изтекла гаранция, научи в. „Борба“ от зам.-кмета Георги Камарашев.

Така че Общината ще плаща пак за ремонт на ремонта, който трябва да извърши фирма „Пътни строежи – ВТ“ АД по договор за поддържане на улици и пътища. От разговора ни със зам.-кмета минаха няколко дни, но хора и техника, които да възстановяват участъка, няма, забеляза нашият екип.

В много лошо състояние е и пътят, който води до една от туристическите атракции града – Парка на миниатюрите. Целият е осеян с кръпки и дупки, но така и не влиза в Инвестиционната програма на старата столица през последните години.

 

Ана Райковска

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *