Горещи новиниОбразование

Връчиха награди на най-изявените педагози от Великотърновска област

Церемонията за Учител на годината се състоя в РУО

 

От Министерството на образованието и науката чрез Регионалното управление на образованието във В. Търново връчиха традиционните си награди за изявени учители. Популярните като отличия за учител на годината се присъждат от близо 10 години. Плакетите бяха връчени от началника на РУО инж. Розалия Личева, която поздрави всички преподаватели за тяхната всеотдайност през годината.

„Когато видяхме грейналите лица на първите наградени учители, решихме да продължим да го правим. Затова всяка година награждаваме заслужилите учители, включително тези, които са помогнали на учениците да се класират в призовите места на различни национални олимпиади и конкурси“, сподели за „Борба“ инж. Личева.

В категорията „Директор на училище“ наградата получи Радка Станева, която ръководи ОУ „Св. Климент Охридски“ в Павликени. Отличието за заместник-директор на училище беше присъдено на Валентина Найденова от ОУ „Бачо Киро“ в старата столица.

В категорията „Директор на детска градина“ наградата също отиде в Павликени. Тя беше получена от Магдалена Алексиева, която ръководи ДГ „8 март“.

Наградата „Учител в начален етап“ беше връчена за Людмила Тодорова от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново, а тази за учител в прогимназиален етап получи Грета Гюнева-Косева от ОУ „П. Р. Славейко“ в старата столица.

При учителите в гимназиалния етап отличието беше присъдено на двама души. Награда в категорията получиха инж. Красимир Николов от ПТГ „Васил Левски“ в Горна Оряховица и Юра Лужецка от СУ „Бачо Киро“ в Павликени.

За първа година беше връчена и награда за училищен психолог, която беше спечелена от Илияна Василева, която работи в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

Отличена беше и номинираната за националната награда „Св. Иван Рилски“ на МОН д-р Евгения Илиева, която е директор на ПГСАГ „Ангел Попов“ във Велико Търново. А на местно ниво награди за същото отличие получиха 12 учители.

Наградени бяха и учителите, които са допринесли за подготовката на своите ученици, класирани между първо и трето място на национални състезания и олимпиади в календара на МОН. Отличени бяха 26 души, които са помогнали на над 40 деца да получат призови места.

 

Михаил МИХАЛЕВ

One thought on “Връчиха награди на най-изявените педагози от Великотърновска област

  • Честито на Радка Станева!Напълно заслужена награда!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *