ОбществоСвищов

ФОРУМ, НАСОЧЕН КЪМ ПРОМОТИРАНЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС В СВИЩОВ

Днес  се проведе организираната от Община Свищов съвместно с отдел „Образование“ и със съдействието на всички училища от нашата община, „Панорама на образованието – Свищов 2023″, която осигури на седмокласниците и техните родители  актуална информация  за широкия спектър от възможности за обучение след седми клас в образователните институции на територията на община Свищов.

Гости на събитието бяха  кметът д-р Генчо Генчев, д-р Анелия Димитрова – заместник кмет, г-жа Десислава Сърбова – старши експерт по организация на средното образование към Регионално управление на образованието – Велико Търново, г-н Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство“ и началника на отдел „Образование“ г-жа Румяна Кузева.

Приветствие към присъстващите седмокласници отправи  д-р Анелия Димитрова-зам. кмет, която подчерта, че  кандидатстването след седми клас е много отговорен и важен процес за всички участници в него- ученици, родители и учители и обърна внимание върху държавния план- прием, който за училищата на територията на Общината за учебната 2023/2024 година  включва богата гама от  специалности и е съобразен със законовите изисквания, новостите и насоките на Министерство на образованието и науката.

Кратки изложения за предлаганите профили и професии, които са включени в държавния план прием за учебната 2023/2024 година представиха  г-жа Цветанка Кирова-директор на СУ „Д. Благоев“, г-жа Христина Борисова-зам. директор на СУ „Н. Катранов“, г-жа Мариана Маркова – директор на СУ „Цв. Радославов“, г-жа Лиляна Димитрова-директор на ПДТГ „Д. Хадживасилев“ и г-жа Веска Николова-директор на СПГ „А. Константинов“.

Бурни овации последваха майсторските изпълнения на Александър Киров, победител в множество конкурси за млади китаристи.

В края на официалната част на  събитието, седмокласниците бяха поканени да посетят информационните щандове на всички училища, на които, от първо лице, да получат необходимата им информация за предлаганите специалности.

Източник: отдел „Образование“ към община Свищов

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *