Водещи новиниОбщество

Гасене на пожари, изнасяне на ранени с носилка и залавяне на наркодилър при откриването на детската полицейска академия

Белгийче се включи в инициативата, която ще продължи до края на август

 

Начало на традиционната лятна детска полицейска академия беше дадено във великотърновското село Балван. По традиция откриването се превръща в празник за жителите и гостите на селото и се проведе на площадката за безопасност на движението, където бяха направени различни демонстрации. Децата успяха да видят как пожарникари се справят с огнена стихия, а малчуганите предотвратяваха наводнение, слагаха диги и се учиха как да се евакуират при бедствие.

Имаше и демонстрация на арестуван младеж, който продава амфетамини, а също и изнасяне на ранен човек при бедствие.

В инициативите от първия ден се включиха деца от Балван, Ветринци, Ново село, както и белгийче, което живее във Вишовград.

Посетителите можеха да видят също зелена класна стая и билкова аптека на открито.

„Трябва децата да се научат да спазват знаците и да ги познават, да се научат да карат велосипед и тротинетка. Важен е безопасният интернет и превенцията за трафик на хора. Важно е да се научат да пазят природата и да оцеляват сред нея. Включително да знаят как да действат при бедствия и аварии“, каза кметът на Балван Недьо Георгиев.

Откриването беше уважено от областния управител инж. Георги Гугучков, зам.-кмета на Община Велико Търново Нейко Генчев, както и от началника на Областната дирекция на ПБЗН комисар инж. Красимир Кръстев.

Михаил МИХАЛЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *