Спорт

Никола Стоянов донесе бронз на „Локомотив“ от Държавното първенство по борба за момчета

Никола Стоянов донесе единствения медал за горнооряховския „Локомотив“ от Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момчета. Ученикът в лясковското СУ „Максим Райкович“ извоюва бронз в категория до 75 кг в конкуренцията на още 25 състезатели.

249 борци от 46 клуба участваха в първенството, което се проведе в Търговище

Никола Стоянов започна с туш над Радомир Неновски от Сливен, последва също туш и над Ивалин Иванов от Добрич. В полуфинала обаче „локомотивецът“ загуби по точки и Георги Георгиев от Търговище и трябваше да се бори за бронзовия медал. В малкия финал Никола не даде никакъв шанс на противника си Симеон Маринов от Созопол – поведе с 9:0 и приключи схватката с туш.

Близо до медала беше неговият съотборник Йордан Папазов в категория 48 кг, но драматична загуба с 3:4 в спора за 3-5-о място го остави на петото. Йордан победи с технически туш в първата си среща Габриел Иванов от Варна, след което тушира Мартин Захариев от Търговище. В третата си схватка обаче загуби от Георги Иванов от Бургас, а след това грешка му коства и медала.

Илиан Ангелов остана осми в кат. 44 кг, а Момчил Бакърджиев е десети в кат. 52 кг.

Останалите „локомотивци“ – Петър Мутафов (68 кг), Даниел Сидеров и Цветомир Пашаланов (62 кг) и Мартин Цонев (52 кг), останаха извън десятката.

„Очаквах повече от момчетата и не скрих и пред тях, че съм разочарован. Никола вече трябва да се бори за златния, а не за бронзовия медал. Йордан също трябва да мисли за медалите. Да не говорим за Петър и Илиан, които останаха далеч от медалите, а би трябвало да спорят за титлите. Този път не им се получи, но се надявам бързо да си сверят часовника и да вървят напред. Недопустимо е да правят глупави грешки и да губят от по-слаби съперници, както се случи на това първенство“, коментира треньорът Никола Ганев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *