Общество

В свое обръщение Светият синод изразява категоричното си неодобрение и се противопоставя на организирането и провеждането на „София прайд“

„Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че

хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност.

Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост“, се посочва в обръщението на Светия синод.

Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава, пише в обръщението.

Православната църква всякога се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора определящ живота му.

Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето, се посочва още в него.

Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, се отбелязва в обръщението на Светия синод.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *