Образование

Десет деца с минимални доходи и високи постижения няма да заплащат такси в Младежкия дом

6 деца с минимални доходи на техните родители и 4 с високи постижения няма да заплащат такси в Младежкия дом в рамките на следващата учебна година

Имената им са включени в списък, който трябва да бъде разгледан от Постоянната комисия по образование, наука и култура, както и в Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта в Общинския съвет.

Имената на децата са определени според подадените молби и след специално свикана комисия, в която са включени експерти от Младежкия дом, представители на родителите и педагогически специалисти.

Условията за отпускане на стипендията, която се изразява в освобождаване от годишната такса, са утвърдени в специален статут от началото на 2019 г.

Децата, които ще получат стипендия за проявени творчески възможности и отличени с първо, второ и трето място в регионални, национални и международни конкурси, са от „Виргиния балет“. Това са Леа Николова, Красияна Гърдева, Кристин Сутрова и Радина Бонева. През последната година момичетата получиха редица отличия в различни конкурси и зарадваха не само своите родители, а цялата великотърновска общественост.

Отпускането на стипендиите ще бъде решено на предстоящото заседание на Общинския съвет в края на месеца.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *