Общество

Трети пореден Поход за мир се проведе във Велико Търново

Трети пореден Поход за мир се проведе във Велико Търново. В него се включиха близо 100 души от старата столица и близките населени места. Те се събраха пред паметника „Майка България“ и вдигнаха лозунги, с които призоваха за мир и неутралитет на страната ни.

Исканията на присъстващите бяха категорични, а именно – България да не бъде въвличана в чужди войни. Според хората от шествието страната ни не бива да участва във военни конфликти и да се намесва в тях.

„Не бива да позволяваме България да бъде въвлечена във война. Виждате, че фашизмът не е унищожен, трябва да бъдем нащрек. Военните конфликти, в които се опитват да ни въвлекат, ще доведат до изпращане на български войници на фронта. Ние не искаме това“, бяха част от изявленията в неделния ден.

Пред паметника се събираха и подписи в подкрепа на референдума срещу джендър идеологията в училищата и този за мир и суверенитет.

Инициативата за Похода на мира е гражданска, твърдят организаторите, затова по време на шествието не се допускаха партийни знаци и знамена. Вместо тях хората бяха издигнали плакати с положителни послания.

„Даряваме света с безусловна любов, светлина и душевен мир. Живи и здрави сме, благослов за всички. Природата е много умна, да се учим от нея“, бяха част от лозунгите.

One thought on “Трети пореден Поход за мир се проведе във Велико Търново

  • Тези лозунги ги издигайте пред Митрофанова.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *