Крими

Задържаха трима дрогирани водачи

Водач, употребил наркотични вещества установиха служители на Пътна полиция-Велико Търново. В събота вечерта в областния град е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 49-годишен местен жител. При теста на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.
Други двама водачи, употребили наркотични вещества, единият и неправоспособен, спипаха служители на РУ – Горна Оряховица и Пътна полиция-Велико Търново. На 18 юни сутринта при провеждане на специализирана полицейска операция в с. Джулюница е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 32-годишен неправоспособен от с. Сушево. При теста на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на кокаин. В хода на проверката е изяснено, че той е седнал зад волана в едногодишния срок от наказваното му по административен ред за неправоспособност. Срещу него е започнато бързо производство.
Същия ден около 21,30 ч. в старата столица е спрян лек автомобил «БМВ», управляван от 19-годишен от Горна Оряховица. Установено е, че е употребил канабис. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *