Горещи новиниОбщество

150 души от областта признали пред данъчните, че са хазартно уязвими

Над 11 500 българи са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември 2022 г. до момента. От тях 150 са жители на област Велико Търново, информират от местната данъчна дирекция.

След двегодишно прекъсване, регламентирано със законодателни промени, на 12 декември 2022 г. НАП поднови поддържането на списък на онези, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост, напомнят от приходната агенция. Регистърът не е публичен, като достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП.

За да спазят изискването да не допускат лица, вписани в регистъра, организаторите на хазартни игри заявяват връзка към него през електронна система. От приходната агенция напомнят, че всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри, и средствата, които изразходва за участие в тях, може да поиска да го включат в системата.

В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *