Горещи новиниОбществоПавликени

Павликенчанин е сред 10-те най-изявени млади личности в България

Със същата награда през 2016 г. е отличен бившият премиер Кирил Петков

 

Петър Нефтелимов от Павликени беше обявен за номер 1 в категорията „Бизнес, икономика и/ли предприемачество“ на организацията за лидери JCI Bulgaria. Отличието му беше връчено на специална церемония по награждаването на 10-те най-изявени млади личности в страната ни за 2023 г.

„Изключително съм щастлив, че съм избран точно в категория „Бизнес“, а не както досега, все в категория „Наука“. В днешно време трябва да си с все по-голям кръгозор от знания и умения. Точно това се стремя да постигна с моето образование и с проектите, в които участвам. И най-вече с „Цвете в епруветка“, сподели емоцията си Петър Нефтелимов.

Младият мъж е бил оценен и избран от 35-членното жури от топпрофесионалисти в сферите за бизнес, икономика, политика, академични науки, медицина, околна среда, работа в услуга на обществото, култура и личностно развитие.

Същото отличие през 2016 година печели и бившият премиер Кирил Петков. А Петър Нефтелимов изрази задоволството си, че победителите в 4 от десетте категории тази година са биолози.

„Двама сме биотехнолози. Последните 3 – 4 години ни показаха, че биологията и новите открития в нея ще спасят света. Природата е животът ни и трябва да се грижим за нея. Радвам се, че съм сред отличените заедно с неуморния по каузите в помощ на хората и природата Никола Рахнев. Сред отличените е също вдъхновяващият Александър Алексиев. Той завърши със страхотни думи: ,,Да си успешен, е хубаво. Но да помагаш и на другите да станат успешни – това вече е невероятно! Затова нека помагаме на хората да надминат нашите успехи“.

Михаил МИХАЛЕВ

One thought on “Павликенчанин е сред 10-те най-изявени млади личности в България

  • Имаме толкова успешени хора в България, но в политиката ни по нищо не личи, че е така.
    За голямо съжаление, само ни срамят по света. За да си политик преди всичко трябва да си добър човек. Когато си добър човек, няма как да направиш лошо на хората, а като ли на твоята страна, защото от теб зависи да я представяш.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *