Водещи новиниОбщество

Цял град страда от чести токови удари, местните стартираха протестна подписка

Сериозен проблем с енергозахранването мъчи жителите на Дебелец

Чести токови удари изгарят електроуреди, създават неудобство, а от кметството вече няколко пъти са сезирали „Енерго-Про“.

За да изразят недоволството си, десетина души се събраха в центъра на града и се оплакаха пред камерата на БНТ. Една от причините за символичното присъствие е, че демонстрацията беше организирана в работно време.

По инициатива на кмета Снежана Първанова беше подготвено поредно писмо до електроразпределителното дружество с подписка към него. В кореспонденцията се настоява за отговори какви мерки са предприели от „Енерго-Про“ за справяне с проблема и какви са причините за токовите удари.

Според Снежана Първанова има възможност и за пускане на колективна жалба, в която подписите трябва да бъдат нотариално заверени и да бъде упълномощен представител, който да представлява ощетените от некачествената услуга. По този начин могат да бъдат търсени и обезщетения за нанесени вреди. Не е изключен вариантът и за индивидуални искове и жалби.

Освен всичко друго местните се оплакват и от чести аварии. Според тях от енергото не влагат достатъчно средства за поддръжка на мрежата, а по думите им всички електросъоръжения са занемарени и не се поддържат.

Екип „Борба“

Снимка: Атанаска БОЯДЖИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *