Общество

Най-доброто от българското късометражно кино представят в пространство „ТАМ“

Избрани филми от най-доброто българско късометражно кино може да се гледат на 29 юни от 20,00 часа в търновското пространство за култура и социални инициативи „ТАМ“ на ул. Велчо Джамджията N 16. Селекцията на бг платформата „Кинематограф“ представя живота в България чрез многопластови истории, разказани от млади български творци.

Филмът „Книга за хората“ на режисьора и сценарист Владислав Лаков открива програмата. Лентата разказва за последната седмица от летния стаж на библиотекарката Славина в родното й село. Спуснато отгоре „мениджърско решение“ обаче я изправя пред тежък избор. Следва филмът „Непознати“ на режисьора и сценарист Камелия Петрова. Той разказва как двама непознати, срещнали се в автобус на дълъг път, решават съзнателно да не се влюбят, преди отново всеки да поеме по своя път.

„Небето зад хълма“ на режисьора Надя Тодорова се върти около чувството на загуба на близък в очите на шестгодишно дете. Драматичен е и филмът „На червено“ на режисьора и сценарист Тома Вашаров. Там историята е за хора в автобус, спрял на зациклил червен светофар, а с течение на времето ситуацията излиза извън контрол. Филмът има над 36 фестивални награди у нас и по света. Прожекциите са с вход на цена 5 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *