ЕленаОбщество

Празници в сърцето на Еленския Балкан

Хижите „Чумерна“ и „Буковец“ в сърцето на Еленския Балкан бяха домакини на две събития през почивните дни.

С поход от хижа „Горски дом“ до връх Чумерна започна в събота лятното издание на празника. Разходка до „Горската сауна“, сътворена от Владо Пановски, донесе много емоции и прохлада на участниците. С автоматична пушка точния си мерник пробваха деца и възрастни под сериозните наставления на Емил Иванов, редиха се пъзели, имаше и забавна надпревара с балони.

Иван Иванов, Владимир Боянов и Сийка Иванова бяха най-добри в многобоя, но организаторите – Община Елена и ТД „Чумерна – 1901“, връчиха грамоти и подаръци за всички ентусиасти.

В неделния ден хижа „Буковец“ се огласи от песните на участвалите в 15-ото издание на празника „На север и на юг от Балкана“, който заради пандемията бе прекъснат за 3 години. Около 100 любители на песенното творчество и гости се забавляваха, без да се повлияят от капризите на времето. Грамоти получиха ВГ „Планински бисери“ към ТД „Чумерна – 1901“, ВГ „Романтика“ – с. Палици, ПГ „Бебровски славеи“ – с. Беброво, Група за изворен фолклор „Таратурина китка“ – гр. Попово, Група за изворен фолклор – с. Константин, и ФГ към ККП „Възраждане“ – град Елена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *