Спорт

Стадион „Ивайло“ отново ще посрещне Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени

За трета поредна година Велико Търново ще бъде домакин на Националния шампионат по лека атлетика за жени и мъже, също и за момичета и момчета под 16 години. Надпреварата ще се проведе от петък до неделя (7 – 9 юли) на стадион „Ивайло“.

Домакинството на най-престижното лекоатлетическо състезание у нас е четвърто за „Митичния“ в 65-годишната му история. За първи път съоръжението посрещна елита на българската атлетика през 2017 година. Спортен комплекс „Ивайло“ предлага отлични условия за „царицата на спортовете“. Атлетите ползват открита и закрита лекоатлетическа писта, сектори за хвърляне на диск, чук и копие, също – за тласкане на гюле, дълъг и висок скок, концентрирани в едно съоръжение. Откритата писта е единствената у нас с девети коридор. Именно там през 2021 година се проведе историческият за България старт на 110 метра с препятствия при мъжете, когато за първи път у нас деветима атлети тръгнаха едновременно в девет коридора. Тогава Деян Гемижев стана първият великотърновец, спечелил шампионска титла в лекоатлетическа дисциплина на стадион „Ивайло“, побеждавайки на диск.

Шампионатът тази година започва в 16:00 часа в петък (7 юли) със стартовете при момичетата и момчетата под 16 години. Те продължават надпреварата си в събота, когато в обедните часове ще започне и състезанието при мъжете и жените.

Първенството приключва в неделя около 19:00 часа със стартовете на щафетите 4х400 метра.

Съорганизатори са Българската федерация по лека атлетика, Община Велико Търново и Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“.

Пълната програма на шампионата по дати и часове е публикувана на следния адрес: https://www.bfla.org/programs/07.07-09.2023_progr-u16-mw_nch.pdf.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *