У нас

Жълт код за горещини издаде за 19 области НИМХ, за утре жълтият код за горещо време е за цялата страна

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен – жълт код, за високи температури в 19 области в страната. Очакваните максимални температури в низините там са за около и над 35 градуса. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Без жълт код за високи температури за днес са само областите в страната: София област, София, Перник, Кюстендил, Смолян, Добрич, Шумен, Варна и Бургас.

За 12 юли, сряда, още от днес Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа степен – жълт код, за високи температури в цялата страна. Очакваните максималните температури за утре са за между 34 и 39 градуса.

От НИМХ съобщиха вчера, че започна гореща седмица в България. Времето през нея в страната ще е предимно слънчево и температурите ще се повишават. Най-горещите дни през тази седмица ще са четвъртък и петък, когато температурите в цялата страна ще са по-високи от климатичните норми. В събота и неделя, със слабо захлаждане, ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *