Общество

Търсят се доброволци за изграждане на младежки спортен комплекс на открито в Леденик

Благодетели събрали 2200 лв. за тенис на маса и фитнесуред

 

ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СЕЛО ЛЕДЕНИК ЩЕ ИМА ТЕРЕН ЗА ИГРА НА ТЕНИС НА МАСА И СПОРТ С ФИТНЕСУРЕД

За целта жители на малкото населено място, обединени в сдружение „Европейско развитие на село Леденик“, са събрали 2200 лв. лични средства, чрез които да се реализира инициативата. Търсят се доброволци, които с безвъзмезден труд да облагородят мястото, да монтират съоръженията и да обезопасят локацията.

„Това е коледният подарък, който обещахме на децата и младежите в селото. Получихме писмено разрешение от главния архитект на община Велико Търново арх. Николай Малаков и от кмета инж. д-р Даниел Панов. Тяхното становище е, че теренът е подходящ за създаване на спортен център на открито“, заяви председателят на организацията Веселина Бастиянова.

Локацията се намира зад кметството, където е разположено футболното игрище.

Идеята е до него да се обособи терен за още спортни активности, който ще бъде с висока ограда. Мястото обаче е обрасло с растителност и има нужда от разчистване.

„Каня всеки, който мисли за благото на Леденик, да дойде в събота в 10:00 часа. В нашето сдружение сме предимно жени, така че ще са ни нужни мъже за направата на бордюри и за монтиране на съоръженията“, поясни жената.

Бастиянова изрази надежда, че придобивката ще бъде от голяма полза на децата и младежите в селото, които ходят да играят тенис на маса в Шемшево, защото в Леденик досега не е имало.

Допълни, че членовете на сдружението имат още идеи за реализиране на каузи, които да направят мястото по-привлекателно за млади хора.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *