Приложение Полски Тръмбеш

15 години от създаването си празнува вокална група „Сияние”

Преди 15 години млади хора с плам и ентусиазъм решили да основат вокална група за естрадни и популярни песни

Нарекли я „Сияние“. Не мислели, че ще честват 15-и рожден ден тази година.

През годините се налагали промени както в репертоара, така и в състава на групата. Днес тя е в състав Стефка Евтимова, Тотка Янева, Виолета Маринова, Антония Николова и ръководителят на групата Петър Петров.

След петия рожден ден в желанието си за развитие и обогатяване на певческия репертоар групата обръща поглед към съкровищницата на старата градска песен.

Посоката се оказва вярна и при участията си във фестивалите „Красив роман е любовта“, „Пей, сърце“, „Нежни спомени“, „От небето идва любовта“, „Георги Бейков“ и други групата винаги печели първите награди и най-вече любовта на публиката в много градове в страната с добрите си изпълнения и артистично присъствие на сцената.

За по-съвременното звучене на старите градски песни основната заслуга, естествено, е на ръководителя на групата Петър Петров, който с дългогодишния си и богат опит във всички жанрове създава нови аранжименти, оценявани навсякъде от музикалните професионалисти.

„Благодарим на всички приятели, които с участието си ни помогнаха да кажем всичко, което искаме да кажем на хората – ВИГ „Рок Чалъм Бенд“ от гр. Велико Търново, ВГ за стари градски песни “Вдъхновение“, ПГ “Зорница“ – с. Масларево, Тодор Тодоров и Ирена Иванова, за танците на ФК “Луди млади“ с хореограф Мариана Малчева, които допринесоха за чудесното представяне на естрадните песни с фолклорно звучене.

ВГ „Сияние“ изказва своите благодарности и на Община П. Тръмбеш, НЧ “Отец Паисий – 1905“ и „Олива“ АД за моралната и финансовата подкрепа при участията си във фестивали и конкурси, а така също и при осъществяването на концерта по случай 15 години от основаването на групата”, споделят от групата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *