Приложение Полски Тръмбеш

Любомира Кирилова с медали от два международни певчески конкурса

Любомира Кирилова от Полски Тръмбеш стана носител на сребърен медал от XIII международен младежки фестивал за съвременни песни и танци „Дъга над Клептуза” във Велинград

В песенния раздел журираха известните композитори, изпълнители и текстописци Светослав Лобошки, Тони Димитрова, Хайгашод Агасян и Силвия Михайлова. Любомира се състезава в Първа „Б” група, която е за 8- и 9-годишни деца. Конкурсът за вокални изпълнители се проведе в два поредни дни и завърши с галаконцерт на лауреатите.

Малката изпълнителка в първата си изява се представи с детската песен „Пепеляшка” по музика на Хайгашод Агасян и текст на Недялко Йорданов.

Втория ден изпя руската поппесен „Нас не догонят” на група „Тату“. Със своя звънлив глас, харизма и артистично поведение се отличи от другите участници, което й даде възможност да участва в галаконцерта.

Любомира взе участие и в Осмия международен музикален конкурс „Арт Старс – звезди на изкуството“, в категория поппеене, който се проведе във Варна.

Младите таланти се изявяваха в НЧ „Отец Паисий 1934 г.“. Любомира се състезава във втора възрастова група, от 9 до 11 г. Тя изпя песента „Пепеляшка“ и спечели първа награда в раздел „Детска песен“. Като в същата категория има и специална награда от детско алтернативно жури. В номинация „Песен на роден език“ се представи с песента „Молитва за България“ и се класира на трето място.

Гласовите възможности и присъствие на сцената разкриват музикалния талант на Любомира, който се развива с постоянни репетиции под умелото ръководство на нейния вокален педагог Стелияна Христова от вокално студио „Гласове” в Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *