Горещи новиниОбщество

Благоустрояват със 100 хил. лв. емблематичния неделен джулюнски пазар

Дейностите ще се изпълняват от фирма „Пътни строежи“ – В. Търново“ ЕАД

 

ПРЕЗ АВГУСТ ЗАПОЧВАТ СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИ ДЕЙНОСТИ ЗА ОБЛАГОРОДЯВАНЕ НА КУЛТОВИЯ НЕДЕЛЕН ПАЗАР В ДЖУЛЮНИЦА.

Това е най-популярното тържище в района и от години привлича хора от цялата страна и дори чужденци, които са се заселили у нас. Подобряването на инфраструктурата ще се реализира по проект на Община Лясковец, финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. Целта е да се създадат по-добри условия за търговците и клиентите, да се стимулира повишение на конкурентоспособността на земеделските производители и да се създадат повече възможности за работа на хора в неравностойно положение.

„Общият бюджет на проекта е 186 230 лв. Една от специфичните цели е подобряване на капацитета на местните работодатели за иницииране на иновативни подходи в развитието на бизнеса и заетостта чрез активизиране на възможностите за продажба на местни продукти и насърчаване на гъвкави работни практики“, уточни ръководителят на проекта Йордан Николов.

По думите му предстоят множество строително-монтажни дейности по обособяване на прилежащата инфраструктура на тържището, където ще бъдат извършени изкопни работи на земни почви, почистване на храстовидна растителност и дървета, оформяне на тротоари, полагане на бетонови бордюри и троен камък. Предвижда се и повдигане на съществуващите ревизионни шахти преди полагането на асфалтовата смес.

Обществената поръчка е спечелена от фирма „Пътни строежи“ – В. Търново“ ЕАД, която е била и единственият кандидат.

В рамките на проекта са назначени трима контрольори охранители и един общ работник. С тяхна помощ ще се повиши отчетността и съответно приходите към местната хазна от пазара.

„Запазва се концепцията за дейността на пазара. В него ще могат да се включат всички, които са регистрирани като земеделски производители. Нямаме ограничение за тяхното местожителство. Ще продължат да се продават и всякакви други стоки за бита, които до момента са се търгували на пазара“, заяви доц. д-р Мария Илчева, консултант към Община Лясковец.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Благоустрояват със 100 хил. лв. емблематичния неделен джулюнски пазар

  • Не можаха да го забранят. Сега ще намерят друг начин да ликвидират свободния пазар.

    Отговор
  • Борба защо не вземе да поспре с това „емблематичен“. Всяко заглавие, в което може да се вкара, нещо е емблематично.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *