Водещи новиниОбществоПолитика

Ивайло Здравков е новият областен управител

Ивайло Здравков е новият областен управител на Великотърновска област

Ивайло Здравков е новият областен управител на Великотърновска област.  Досега Здравков беше директор на ТД на НАП – Велико Търново, а дирекцията години наред събираше рекордни приходи под негово ръководство

Той бе назначен от правителството заедно с още седем нови областни управители – на Бургас, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен.

47-годишният Ивайло Здравков е роден във Велико Търново, зодия Козирог. През 1993 г. завършва ХГ „Св. св. Кирил и Методий”. Има две висши образования – по икономика и право, като първо учи в Стопанската академия „Д. Ценов”, а после за юрист във Великотърновския университет.

От 2003 г. до 2009 г. оглавява Агенцията по държавни вземания, преди тя да се влее в НАП. В следващата година, вече като член на  Великотърновската адвокатска колегия, е привлечен като правен съветник на просперираща компания в региона. През 2016 г. печели конкурса за директор на Териториалната дирекция на НАП и от 16 февруари е на този пост, заемайки мястото на подалия оставка след местните избори Стефан Михайлов, който бе кандидат за кмет на Велико Търново. По това време Ивайло Здравков е  общински съветник.

Общо 7 години той беше директор на ТД на НАП – Велико Търново, с кратко прекъсване през миналата година, когато бе уволнен от вече бившия шеф на приходната агенция Румен Спецов. Съдът обаче го възстанови на работа.

Ана Райковска

3 thoughts on “Ивайло Здравков е новият областен управител

 • Дано направите от Велико Търново чудесен град във всички смисъла.

  Отговор
  • Боже какви идеалисти имало все още.

   Здравков го понижиха, Спецов явно все така не го иска и му намериха това местенце. Интересно кого ще сложат сега на НАП-а.

   Отговор
 • Като
  преди
  1989г.
  са
  кадрите
  и
  сега!!!
  Трагедия!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *