Спорт

Купа и медали за ШК „Етър“ от Габрово, Виктор Стоядинов спечели турнира до 10 години

Отлично представяне направиха младите шахматисти на ШК „Етър“ на Купа „Марина“ в Габрово. За втора поредна година там се проведе един от най-интересните детски турнири в страната. Участваха 85 деца, разделени в две възрасти – до 10 и 16 години. Турнирите важат за международен рейтинг по стандартен шахмат и се играха в 7 кръга на 30 минутна контрола плюс добавено време от 30 секунди на ход.

Виктор Стоядинов еднолично спечели турнира при 10-годишните с 6,5 точки. Той водеше в класирането през цялото време, като едва в последния кръг записа тактическо реми, което му осигури титлата. След Виктор останаха двама представители от Турция.

Николай Цеков спечели сребърен медал до 16 години с 5 точки. Той бе в челната класация на своята възраст допреди последния кръг. Накрая допусна загуба и трябваше да се задоволи с второто място.

Мартин Кънчев също спечели сребро, като е втори до 14 години с 5 точки. В тази група имаше дележ за първото място, но допълнителните показатели не бяха в полза на етъреца.

Много добре се представиха и най-малките състезатели от клуба. До 8 години Златко Златев завърши с 4 точки, като раздели 2-8-о място, но до последно се бори с шампионката при момичетата Ивона Русева. Богдан Стоядинов записа 3,5 точки в същата група и подобри личното си постижение. Радосвет Арабаджиев до 10 години завърши с 4 точки, като загуби само от представителите на южната ни съседка. По-скромно този път се представиха 9-годишните Ивайло Капарашев и Мариян Караиванов, извоювали по 3 точки. Александра Генчева записа 2 точки на своя дебютен турнир.

От 12-годишните ни състезатели Петър Симеонов е с 3 точки, а Мартин Генчев с 2, но очаквахме повече. Те обаче също имаха своите хубави отделни победи, информира треньорката Светла Йорданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *