Общество

Гаражите в Г. Оряховица два пъти по-евтини от тези във В. Търново

ОКОЛО 20 000 ЛВ. СТРУВА СРЕДНО ЕДИН ГАРАЖ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, КОЕТО Е ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИНО ОТ ПАЗАРНИТЕ ЦЕНИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОКАЗВА СПРАВКА НА „БОРБА“

Цените на местата за коли в старата столица продължават да растат и вече има такива, които се продават за баснословни суми.

Железничарският град е само на десетина километра от Велико Търново, но въпреки това стойността на един гараж там е значително по-ниска. Няма сериозна разлика в качеството на предлаганите недвижими имоти, но основна роля при определяне на цените играе големината на населеното място и липсата на достатъчно паркоместа.

Със сигурност в тази класация старата столица води,

тъй като мащабното строителство там през последните години буквално изяде повечето възможности изобщо за паркиране пред жилищните блокове в големите квартали. Всичко това доведе и до сериозен скок на цените на гаражите, които само допреди 5 години бяха приблизително на същите нива като сегашните в Горна Оряховица.

Гаражите са сред най-търсените недвижими имоти във Велико Търново.

ЗАТОВА И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СТРОИТЕЛНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТКАЗВАТ ДА ПРОДАВАТ СВОБОДНО ГАРАЖИ В СТРОЯЩИ СЕ БЛОКОВЕ, ТЪЙ КАТО ГИ ПРЕДЛАГАТ В ПАКЕТ С АПАРТАМЕНТИТЕ.

Около 12 000 лв. струва приличен гараж в Лясковец, а в Павликени може да бъде купен доста добър и за 10 000 лв. Предлагането в тези градове обаче е ограничено. Често се случва и частни съдебни изпълнители да продават на търг гаражи на доста ниски цени в двете общини.

До 10 000 лв. струва добър гараж и в Свищов, а в Стражица почти не се намират такива за свободна продажба. Подобна е ситуацията и в Полски Тръмбеш.

Най-евтини са гаражите в двете най-малки общини – Златарица и Сухиндол. Те обаче не се продават поотделно, а вървят в комплект с къщите. Понякога гараж във Велико Търново може да излезе и по-скъпо от жилище в останалите общини от областта.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *