Горещи новиниОбщество

„Кроношпан България“ набира работници, предлага високи заплати и бонуси

Най-големият инвеститор във Великотърновски регион – австрийската компания „Кроношпан“, разширява дейността си и набира допълнително работници, като условията са доста примамливи, информираха от дружеството. „Кроношпан България“ е водещ доставчик на дървени материали и аксесоари за мебелните компании в България и света. Фирмата, чиито инвестиции в старата столица са за близо 300 млн. евро, е с традиции в снабдяването на най-добрите мебелни фирми и има успешно партньорство с мрежа от дистрибутори в страната и чужбина.

Повечето от кадрите са свързани с основното производство – електротехници, механици, мотокаристи, оператори на машини, опаковчици и др.

Дружеството инвестира в кадри в дългосрочен план и подкрепя всякакви допълнителни форми на обучение, повишаване на квалификацията и придобиване на нова. По последни данни средното възнаграждение в „Кроношпан България“ е доста над това за региона и зависи от съответната позиция.

Една от екстрите, които се предлагат, е възможност за изпращане на работници в чужбина в рамките на другите заводи на компанията по света. Компанията има и доста развита социална програма, която освен ваучери за храна включва и допълнителна медицинска застраховка. Най-големият вложител във Великотърновска област, притежаващ сертификат за инвеститор първи клас, е основан като малка семейна дъскорезница през 1897 г. в Австрия.

В момента е истински индустриален гигант с клонове в над 40 страни – от Испания до Австрия и от Беларус до САЩ.

14 thoughts on “„Кроношпан България“ набира работници, предлага високи заплати и бонуси

 • Вие сериозни.ли сте ?! Това е най отвратителното място където може да работи някой. Казвам го от личен опит , като започнах работа, първото което ми казаха беше .. Ако се случи трудова злополука, по добре си мълчи, кроношпан ще се погрижи за теб. Ужасно място ,нямащо нищо общо със място за труд. Набират роби , ако сте такива…вашето място е ! Заставам с името си зад думите които написах.

  Отговор
  • Моя приятел работеше там на някакви лепила ,на 27 години е ,изведнъж паднал и го оперираха белите дробове, сега какво ще прави той ,казах му да заведе дело ,и да поиска лекарска експертиза, и да ги съди ,не вярва, че ще стане нещо ,и сега е полу човек .

   Отговор
   • Това си е трудова злополука отвсякъде.Трябва да имат и застраховка за това.С операция на бели дробове може да поискате иск от поне шестцифрена сума.Не ги жалете.

 • Защо не публикувате коментара ми ? Пратиха ли ви ? Достатъчно за да си продадете съвестта?

  Отговор
 • Ще ви разкажа нещо ЛИЧНО ПРЕЖИВЯНО, т.к.работих там известно време:
  Компанията има нереалистични очаквания от личния състав, дори при (или може би, поради?) „високата“ заплата и бонусите. Редовна практика е да си държи поддръжката КРАТНО под санитарната численост и от работниците, системно се очаква и изисква да бъдат на три до пет места едновременно, изпълнявайки по няколко задачи в режим на времеделене (което просто няма как да стане когато на един човек се налага да върши работа за трима и повече ), като се получава така, щото уж високите заплати, само така изглеждат а, реално, са между 25 и 40% ФАКТИЧЕСКИ ПО-НИСКИ от тези на много нормални места. Реално, работникът няма време дори спокойно да умре, стресът е нечовешки, с доста трудови злополуки, като последните години, имаше и такива с осакатяване, с предпоставки и дори с реален летален изход в последствие. Погребахме март месец човек, който така се стараеше всичко да е наред но, редицата месеци СИСТЕМНА работа на 12-часови смени, му струваше живота. Един от двамата управители в Бургас, на мое обосновано предложение за промяна на идиотския режим (2*1-ва, 2*2-ра, 2*3-та 8-часови! смени +2*/уж24-часови „почивки“), ми отговори, че стресът /цитирам по памет/ „Стресът ви е в главите, ВИЕ СИ ГО ИЗМИСЛЯТЕ“. Т.е.“не било вярно“. А редица колеги вече сами напускат в следствие преумора и разсипано здраве
  ИЗОБЩО, НАЛИЦЕ Е ИЗВЕРГСКИ РЕЖИМ С РАЗБИВАНЕ НА ВСЯКАКВИ БИОЛОГИЧНИ РИТМИ , КРАЙНО ЛОША ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПОЧИВКАТА, да не говорим за превишените концентрации на формалдехид, амоняк и др.отрови във въздуха на производствените помещения (изгарят ти носоглътката за броени секунди, някои се наложи да си правим импровизирани противогази) и др. „екстри“. Та, Кроношпан в гр. В. Търново, именно затова толкова дълго продължава да търси единици хора на крайно ограничен трудов пазар и все не им стигат: ИЗГОНИХА СИ И СИ РАЗПИЛЯХА ХОРАТА, Т.К.ИЗОБЩО НЕ ЦЕНЯТ ТЯХНОТО ОБИКНОВЕНО БИОЛОГИЧНО ОЦЕЛЯВАНЕ, КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА НУЖДАТА ОТ НОРМАЛЕН СЪН МЕЖДУ СМЕНИТЕ. 5-те дни доп.платен отпуск над обикновения в България, не е „подарък“, а отстъпка от немайкъде.
  Знам какво говоря:
  ИСТИНСКИ ЗАДЪЛБОЧЕНО, НЕЗАВИСИМО ВЪНШНО АНОНИМНО ПРОУЧВАНЕ (БЕЗ НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА „ПОДАРЪЦИ ПОД МАСАТА“) ЩЕ ВИ ВТРЕЩИ.
  Отделно тоновете черна неблагодарност. Управителите знаят, за какво говоря.

  Отговор
 • Прочее, ВСИЧКИ мои бивши колеги там знаят Истината от първа ръка. И знаят, кой (защото, той остана там) ОТВЪТРЕ, им руши също така, екипния дух за който, парадират от Шапката. И им е дошло до гуша, също така, да не ги броят за хора, и да са обект на постоянно преработване, на тежко изтощение и преумора, на повсеместно видео следене (май само в тоалетните и съблекалните още няма камери), и на постоянните опити да им обезценяват труда и т.н. В същото време, когато световна икономическа криза я е притиснала до стената, компанията би могла с просто щракване на пръстите, да разшири обхвата на дейността си и да контролира редица критични и възлови технологии на бъдещето с многомилиардни годишни пасивни приходи (да, беше и предложено!) И това – без сравними, дори с частица от мащабите на вътрешната РАЗСИПИЯ усилия но, пак ТАЗИ КОМПАНИЯ, вместо да се замисли, предпочете да унищожи, каквото е останало: Природа, гори, а сега и собствените си човешки ресурси.

  И перспективата е тъжна: КОЛАПС.

  Отговор
 • Не съм работил в Кроношпан но, според мен най-големия проблем на всички чужди предприятия в България са българските началници.
  Всичко е продиктувано от желанието да се подмазват и съчетано с тяхната некадърност и слагачество с цел запазването на сладките позиции всичко е на гърба на служителите средно и ниско ниво. Казвам го от личен опит на работещ почти 20 години в „чужда“ фирма. Като се замисли човек обаче може спокойно да се каже че проблема пак си е в нас, защото си мълчим и търпим, а синдикатите по места обикновено са продажни и явно купени, а иначе ва национално ниво са много велики. Всичко това си е национална черта а именно да сме винаги на..упени и продажни.

  Отговор
  • Абсолютно си прав човече, аз съм работил там и знам за какво става въпрос.До 2010г долу горе биваше докато имаше и директор чужденец ,но след това каго стана медижмънта изцяло български и започна гаврата с работниците.

   Отговор
 • Работех много години в Кроношпан и не мога да се оплача от нищо

  Отговор
  • Ах, Кроношпанче.. Да, има хора, които биха работили там, работят и сега, обаче дали е по желание или е от безизходица?!
   Тази ‘статия’ е подозрително прозираща.. Какво прозира ли? Ами платена публикация прозира. Платените публикации са манипулация. Нещо като реклама, която кара хората да гледат на нещата по определен начин. Истината е различна обаче. Кроношпан е вреден, мразен и нежелан. И то не само от хората работещи там, както е видно от коментарите преди този, а и от населението (живущите) в районите където има производствени предприятия.
   Кроношпан унищожава гори!
   Кроношпан замърсява въздуха.
   Както и водите, които използва.
   Кроношпан трови здравето на хората!
   Нека да се знае: никоя компания от ранга на Кроношпан (конгломерат от фабрики по света) не е загрижена за работниците си!

   Отговор
 • Моето мнение е Кроношпан да се затвори защото всичките гадни миризми в града идват от там.Миналата вечер в целият град миришеше на мърша.Всичките миризми идват от там.Отделно изсякоха горите ни.Утре ще искате да дишате но няма да можете като няма гори

  Отговор
  • Не са всички миризми оттам. В това, дето излиза от високите комини, почти няма отрови. Отровите излизат с водите имот един нисък, почти незабележим комин на скрубера но, в работното помещение, където е пресата, особено, когато се правят тънките талашити, си е почти сигурна смърт, предразполагаща към онкологии и дихателни проблеми. Да допуснем обаче че, без това не може дори. Може, обаче, работниците да работят в по-разумни смени, като доказано, имат повече време за пренастройка на биологичния часовник и за релакс след смените…АМА НЕ. ТАКА БИЛИ СВИКНАЛИ (началствата някъде). И завалиите в смените, просто блокират от преумора. НЕ ИМ ПУКА на началства и собственици. Мунчовците да мрат, те ще намерят още, с обещания за големи заплати. Атмосферата сред арбайтерите е дружеска и топла но, това е малък остров на човещината. Идете, поработете, вижте сами. Предупредени сте.

   Отговор
 • Кроношпан замърсява с фини прахови частици, и реално са причинили смъртта на много хора. От Бургас много трудно ги изгониха. Тук има силно брожение срещу тях, но в. Борба явно пишат поръчкови статии за тях. На изборите ще гласувам за кметски кандидат, който обещае да ги разкара от града. Това разбира се едва ли ще е сегашния кмет…

  Отговор
 • Гледали ли сте „Денят на Независимостта“? Спомнете си извънземната раса и ще разберете същността на Кроношпан. Алчни за ресурси и роби мигрират от място на място, от град на град, от държава в държава. Докато ги разкарат с камънье и дърве хората. Това гнусно гнездо на дивия капитал трябва да се унищожи с тактическо ядрено оръжие.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *