ЗдравеЗлатарицаПолски ТръмбешСтражица

Стартира лятна анти-СПИН кампания

От 14 август до края на месеца РЗИ със съдействието на БМЧК – Велико Търново, организира лятна анти-СПИН кампания. Тя включва безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН, интерактивни игри по темата и разпространение на информационни материали. Кампанията цели да се повиши информираността на младите хора и на хората в риск относно начините на заразяване и предпазване от ХИВ/СПИН и други сексуално предавани инфекции. Изготвен е и график както за изследванията, така и здравно-образователните и информационните мероприятия.

Безплатното и анонимното консултиране и изследванията във Велико Търново на 14, 16, 21 и 23 и 30 август ще са в специализирания кабинет в сградата на РЗИ в часовете от 9 до 12,30 часа и от 13 до 15 часа. В Полски Тръмбеш, Златарица и Стражица местата са централните площади в тези градове, а времето за изследвания е от 10 до 13 часа.

Кампанията в Полски Тръмбеш гостува на 15 август, в Златарица – на 17-и, а в Стражица – на 22 август. По същото време в тези градове от областта ще се провеждат и информационните и здравнообразователни кампании.

За Велико Търново те са насрочени за 23 август от 10 до 13 часа в парк-хотел „Асеневци“.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *