КултураПолски Тръмбеш

Полски Тръмбеш събира младите таланти на България за осмия национален конкурс „Полски щурчета“

Тази година Полски Тръмбеш за осма година събира най-талантливите деца на България от 5- до 18-годишна възраст. На 1, 2 и 3 септември ще се състои поредното издание на националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен. Мястото е откритата сцена на площад „Възраждане“ в града. Организатори са Община Полски Тръмбеш, сдружение „Полските щурчета” и НЧ „Отец Паисий – 1905”. На 15 август изтече срокът за подаване на заявки за участие, като таксата за един изпълнител е 40 лв.

За първи път в рамките на конкурса ще проведат майсторски клас популярните певци и композитори Красимир Гюлмезов и Етиен Леви, както и преподавателят, композитор и аранжьор Светослав Лобошки. Тримата представляват и журито на тазгодишния конкурс.

„Полски щурчета“ е за деца, младежи и девойки до 18 години, разпределени в четири възрастови групи.

Всеки участник представя самостоятелно две песни (по една във всеки от конкурсните дни), като всяка е с времетраене не повече от 4 минути и едната задължително трябва да е българска. А журито с председател Етиен Леви ще оценява техниката на изпълнение, подбора на репертоар, съобразен с възрастта на участника, артистичното му поведение и възпитателни ценности.

Във всяка възрастова група ще бъде излъчен победител, който ще е носител на гранпри, придружена от диплом, статуетка и парична награда от 500 лв. Пак във всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда.

Концерти ще изнесат обичаните поп изпълнители Кристина Димитрова и Благовест и Светослав Аргирови, програмата предвижда участниците да се запознаят и със съкровищата и експонатите на Историческия музей в Полски Тръмбеш.

На 3 септември ще бъде обявено класирането, в този ден ще бъде и големият галаконцерт на наградените.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *